Android Recenzije

LG G4 - Recenzija

naslovna lg g4 recenzija

LG je proizvođač koji se od početka G serije u jednakoj mjeri trudi prikazati svoj top model boljim od Samsungovog, koliko i Samsung svoju S seriju bolju od Appleovog iPhonea.

No za razliku od Samsunga koji nerijetko besramno pokušava biti iPhone, LG se drži svoje politike dizajna. Dva južnokorejska proizvođača nadmeću se više-manje u svim segmentima potrošačke elektronike, od kućanskih aparata pa sve do smartfona. Kad Samsung poveća dijagonalu zaslona, LG je poveća još više. Samsung poveća otvor blende, LG ga poveća još više. No ipak, ove je godine Samsung izbacio proširivu memoriju i izmjenjivu bateriju, a LG ga je dočekao i nabio im sve nedostatke na nos. “Ko će koga, nego svoj svoga!”

Kako stvari sada stoje, politika LG-a je vrlo uspješna jer je G serija zabilježila odličan tržišni uspjeh. G4 je usprkos današnjim trendovima zadržao, kako izmjenjivu bateriju, tako i proširivu memoriju, ali je istovremeno unaprijedio svaki mogući segment uređaja. Već smo vidjeli kako G4 dolazi s ponajboljom kamerom u usporednom testu s Galaxyem S6, a kakav je G4 u ostalim segmentima, potrudili smo se saznati kroz zadnjih tjedan dana, koliko se proveo na našem testu.

Glavne karakteristike


Dimenzije 148,9 x 76,1 x 6,3 - 9,8 mm
Masa 155 grama
Zaslon 5,5″ Quantum zaslon (IPS LCD) 2560 x 1440, 538 ppi, Gorilla Glass 3
SoC Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808
CPU 4x Cortex-A53 na 1,44 GHz + 2x Cortex-A57 na 1,82 GHz
RAM 3 GB
Interna memorija 32 GB (dostupno 25 GB)
Micro SD Do 128 GB
Povezivanje WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, DLNA, A-GPS, Bluetooth, NFC, IR, USB on-the-go
3G HSPA+ DC
4G LTE Cat. 6
OS Android 5.1 Lollipop s LG UX nadogradnjom sučelja
Kamera 16 MP/4K/OIS/laserski autofokus/color spectrum senzor
Prednja kamera 8 MP/1080p
Baterija 3000 mAh
Cijena 5300 kn / 5500 kn (polikarbonatni/kožni)
Ustupio LG/Vipnet

Prednosti


Odličan zaslon

Vrhunska kamera

Perfomanse

Vrlo prilagljivo sučelje

Izmjenjiva baterija

Nedostaci


Kožni poklopac se plaća dodatno

Ne podržava brzo punjenje

Autonomija ispod očekivanja

Dizajn, kućište i ergonomija


LG G4 je zadržao 5,5” dijagonalu od prethodnika, no dolazi u nešto većem kućištu. Držeći oba uređaja u ruci, očigledno je kako je G4 istovremeno i širi i viši, no realno, razlika je zanemariva jednom kad se priviknete na uređaj.

Svima onima koji na svojim smartfonima vole premium materijale, LG je mudro uskočio s kožnim poklopcem kojeg možete i ne morate uzeti. Riječ je o poklopcu baterije koji je presvučen pravom kožom za koju LG tvrdi kako je u njenu izradu uloženo 3 mjeseca od početka proizvodnje do dolaska u vaše ruke. Nažalost, naš uređaj je došao s običnim polikarbonatnim poklopcem i ne možemo vam prenijeti kako se ona ponaša nakon nekog vremena korištenja. Znoji li se ruka u vrućim ljetnim danima, grebe li se ili guli nakon nekog vremena.

columns="4"

Ukoliko poželite nakon nekog vremena uzeti kožni poklopac zasebno, on će vas koštati 400 kn, što i nije mala svota s obzirom na cijenu samog uređaja. Malo je nejasna politika LG-a, zašto u startu nije ponudio kožni poklopac kao standardnu opremu jer vjerujem da bi ona uređaju dala “ono nešto”. Očito je kako je LG našao svoju računicu u svima onima koji traže premium materijale i odlučio to dobro naplatiti.

Polikarbonatni poklopac dolazi sa zanimljivim uzorkom koji podsjeća na mrežastu ogradu. Riječ je o malim kvadratićima zakrenutim za 45 stupnjeva koji vizualno izgledaju neobično, ali i privlačno. Pod rukom se blago osjeti kako je svaki kvadratić konkavnog oblika s ispupčenim rubovima što daje jednu posebnu notu u odnosu na obične glatke poklopce.

Osim što se isti vrlo lako skida, skriva izmjenjivu bateriju, utor za micro SD i micro SIM karticu. Na stražnjoj strani smještene su i tipke za kontrolu glasnoće te tipka za uključivanje uređaja. Ovakav način smještanja tipki specifičan je za G seriju i podsjetimo se, premijerno je predstavljen na modelu G2. I dalje tvrdim kako je ovo odlično mjesto za tipke, iako traži određenu dozu privikavanja.

columns="4"

Tipka za uključivanje sad je blago uzdignuta u odnosu na prošlogodišnji model i lakše ju je napipati, dok su sve 3 tipke istovremeno postale još ugodnije na dodir i na klik.

Povrh tipki pronalazimo 16 MP kameru uz koju su laserski autofokus, LED bljeskalica te “senzor spektra boja” Nažalost, iako je na tržištu sad već poveći broj uređaja s prednjim stereo zvučnicima, G4 se zadržao na mono zvučniku. Smješten je na dnu poleđine, no još je bolji i glasniji nego u prošlogodišnjeg modela.

columns="4"

Prednjom stranom uređaja dominira 5,5” zaslon povrh kojeg se nalazi slušalica, uz prednju 8MP kameru, LED-icu za obavijesti te senzore za osvjetljenje i blizinu. Dio ispod zaslona ne skriva kapacitivne tipke već je ostao rezerviran za LG-ev logo.

S donje strane uređaja pronalazimo micro USB utor, glavni mikrofon te 3,5 mm utor. S obzirom kako su tipke smještene na poleđini, bokovi uređaja su ostali prazni, a na vrhu su smješteni pomoćni mikrofon i infracrveni port koji služi kao univerzalni daljinski.

columns="4"

Ono što je posebno zanimljivo kod uređaja jest njegova blaga zakrivljenost poput one u Flex modela. Iako krivulja nije niti približno intenzivna kao u zakrivljenog brata, ona je tu i osjeti se. Kao što sam već spomenuo u recenziji Flexa 2, vrh blago zakrivljenog zaslona lakše je dosegnuti palcem kad se drži u jednoj ruci, pa je tako G4, iako dimenzijama veći nego G3, čak i lakše koristiti jednom rukom.

G4 je blago zakrivljen i na poleđini što znači kako odlično leži u ruci. Zahvaljujući tipkama koje su smještene straga, možete ga čvrsto primiti bez straha da ćete pritisnuti bilo koju od tipki. Fascinanto je kako G4 u najdebljem dijelu mjeri čak 9,8mm, no dok nisam pogledao dimenzije uređaja, ovo nisam niti primijetio.

Valja napomenuti kako se ovdje radi o uređaju s 5,5” zaslonom i nikakvi trikovi sa zakrivljenosti neće ga učiniti manjim uređajem nego što to jest. Neki koji su navikli na uređaje s većim zaslonima vjerojatno će bez problema palcem dosegnuti vrh zaslona, no svi oni koji nisu ili općenito imaju manju šaku, vjerojatno će u nekim slučajevima morati koristiti obje ruke.

columns="4"

Zaslon


zaslon

Baš kao i G3, G4 dolazi s 5,5” QHD IPS LCD zaslonom, no tu sličnosti s lanjskim zaslonom prestaju. Radi se o Quantum zaslonu, kako ga u LG-u nazivaju, a poboljšano je više manje sve što se poboljšati moglo. Prikaz crne još je bolji nego na lanjskom modelu, baš kao i prikaz boja te kontrast. Kutovi vidljivosti još su bolji, a iako sam zaslon nije nešto svjetliji, poboljšana je i vidljivost na suncu zbog manje refleksije. Preizoštravanje teksta u web stranicama više nije primjetno kao na G3, a kad usporedno gledate jedan zaslon do drugoga, razlika je očigledna.

538 ppi možda više nije najoštrije što tržište ima za ponuditi, no realno, ne bi se žalili niti da je zaslon “samo” FHD rezolucije.

Iako po specifikacijama na prvu ne biste rekli da se radi o novom zaslonu, vidi se kako je LG zaista uložio dosta truda upravo u ovaj segment.

Mnogi će se sjetiti kako je softver automatski spuštao osvjetljenje na G3 kada bi se isti zagrijao, no to nije slučaj na G4, barem ga ja nisam uspio primjetiti koliko god mučio uređaj u ovim ljetnim danima.

Ono što najviše čudi kod zaslona jest to što se LG odlučio za stariji Gorilla Glass 3 kao zaštitu protiv grebanja dok na tržištu već neko vrijeme imamo uređaje s novijim Gorilla Glass 4 zaštitnim slojem.

Softver, sučelje


LG UX sučelje ovoga puta temeljeno je na trenutno najnovijem Android 5.1 Lollipopu što je pomalo iznenađujuće, ali i pohvalno s obzirom kako je ovo jedan od rijetkih uređaja koji trenutno na zadnjoj inačici Androida. Podsjetimo se, glavni konkurenti poput Galaxya S6 i HTC-a One M9 još uvijek su na Androidu 5.0.Bilo kako bilo, sučelje je vrlo slično prošlogodišnjem, ali je blago redizajnirano i ušminkano. Ikonice više ne izgledaju isprano već su dobile malo žarkije boje. Cijela funkcionalnost prošlogodišnjeg sučelja je zadržana i dignuta na još višu razinu, ali istovremeno je konačno izostalo nepotrebno zastajkivanje. Problemi s kojima smo se susretali na G3, a nadali smo se kako će biti ispravljeni u prvoj nadogradnji, pa su ponovljeni čak i u Flexu 2, potpuno su nestali u G4. Vidi se kako si je LG zaista dao truda i u ovom segmentu i odlično ispeglao sučelje. Zasigurno su pripomogle i jače komponente unutar uređaja, ali uzmemo li u obzir da je G2 radio gotovo besprijekorno sa slabijim hardverom, zaista je bilo neshvatljivo zašto njegov nasljednik nije.Zaslon zaključavanja usklađen je sa standardima Lollipopa gdje je sat na vrhu, ispod njega slijede nepročitane obavijesti, prostor za direktno otključavanje zaslona te prečaci za 5 aplikacija koje možete sami podesiti. LG je oduvijek koristio razne animacije za otključavanje koje su iz godine u godinu sve impresivnije.

Jednom kada otključamo uređaj dolazimo do standardnog seta početnih zaslona od kojih je krajnji lijevi rezerviran za LG-ev “Smart Bulletin” u kojemu pronalazimo LG Health aplikaciju koja prati naše korake kroz dan, prikazuje nam što imamo po rasporedu na kalendaru te neke ostale aplikacije poput glazbenog svirača ili daljinskog upravljača. Ovaj zaslon lako možete ukloniti ukoliko vam ne treba, a bilo koji od 8 maksimalno dostupnih, možete postaviti kao zadani na kojeg ćete se vratiti pritiskom na home tipku.Da je LG-evo sučelje iznimno prilagodljivo vidjeli smo još i u prošlim modelima iz G serije, a u ovoj inačici dobilo je još neke nove funkcionalnosti. Bilo koji dio sučelja koji želite promjeniti, od rasporeda prečaca u obavjesnom centru, uključivanja i isključivanja slidera za podešavanje glasnoće i razine osvjetljenja, pa sve do donjeg reda navigacijskih tipki. Želite li, možete dodati posebne tipke u donji red poput one za spuštanje trake s obavijestima ili one za brzo otvaranje “dual windows”. Ova potonja funkcija je vrlo slična Samsungovom “Multi windows” sustavu u kojem se dvije aplikacije mogu istovremeno prikazati na zaslonu, jedna povrh druge. Iako je dostupan manji broj aplikacija, neke najosnovije su tu, a za sve ostale bit će potreban root pristup.Ukoliko vam pak tipke smetaju i ne želite ih uvijek na zaslonu, možete ih sakriti. U tom slučaju ćete ih pozvati tako da prst s donjeg ruba zaslona povučete prema gore, baš kao i u aplikacijama u kojima su inače skrivene.

Prilagođavanje tipkovnice po visini i izmjena donjeg reda tipki bila je dostupna i na lanjskom modelu, a dostupno je naravno i micanje gornjeg reda s brojkama ukoliko ga možda ne želite.

Jedina zamjerka tipkovnici ide na eventualno ne prepoznavanje pisanja na dva jezika istovremeno tako da ćete ovisno o sugovorniku ručno pritiskom na tipku na tipkovnici morati promijeniti jezik na kojem želite pisati, ukoliko želite prijedloge riječi naravno.Imate li uključen GPS na vašem uređaju, možete koristiti i smart settings, odnosno pametne postavke koje su u ovoj inačici ograničene na postavke WiFi-a, audio profila te Bluetootha. Tako primjerice kad izlazim iz stana, želim da mi uređaj automatski uključi Bluetooth s kojim ću se spojiti sa slušalicom u autu i uključi zvonjavu kako ne bi propustio pozive.

Stražnjim tipkama moguće je pridružiti prečace za paljenje određenih aplikacija, a tako možete podesiti i da dulji pritisak na tipku za stišavanje direktno pali kameru i okida sliku, u svim onim situacijama kada brzo nešto želite uslikati.

Zaista postoji mnoštvo raznih opcija i prilagodbi sučelja i vjerujem kako će i oni najzahtjevniji biti zadovoljni.

Hardver i perfomanse


Kad je LG najavio G4 i kad je postalo jasno da neće koristiti trenutno najjači dostupan Snapdragon 810, mnogi su bili skeptični, a većina njih takva je i danas.

Za razliku od njih, ja sam bio presretan, jer Snapdragon 810 je jedan od rijetkih SoC-eva koji me zaista niti u jednom pogledu nije oduševio.

LG je u G4 ugradio nešto slabiji Snapdragon 808 koji za razliku od jačeg 810 koristi “samo” šest jezgri od kojih su 4 štedljive Cortex A53 koje rade na taktu od 1,44 GHz te dvije snažne Cortex A57 jezgre koje rade na taktu od 1,82 GHz. Za grafički dio posla brine se Adreno 418 GPU.

I sad glavno pitanje, osjeti li se manjak snage u odnosu na Snapdragon 810?

Ukratko, nimalo.

Pokušat ću vam objasniti zašto je to tako.

Zavrtite li recimo Antutu benchmark na hladnom Snapdragonu 810 dobit ćete rezultat od otprilike 50 000. Pokrenete li benchmark još jednom, rezultat će ovoga puta biti nekih 42 000, treći puta ispod 40 000, itd. Problem je u tome što se Snapdragon 810 prebrzo grije i nakon kratkog vremena pod punim opterećenjem značajno spušta takt i samim time gubi na snazi.

No Snapdragon 808, ugrađen u G4, očito ne pati od pretjeranog zagrijavanja te njegov takt ostaje puno duže na najvišem mogućem.

Tako sam igrajući igrice dugo vremena imao topao G4, no niti blizu vruć kao što je to slučaj bio sa Flexom 2 ili HTC-om One M9. Perfomanse se nisu gubile, a G4 je radio više-manje jednako kao i prve minute igranja.

Sve u svemu, Snapdragon 808 je odličan procesor i vjerujem da ćete razlike u perfomansama primjetiti jedino u korist njega, a ne jačeg 810. Da imam na izbor koji procesor želim u G4, bez razmišljanja bi uvijek uzeo 808.Sad kad smo riješili cijelu sapunicu oko novog “slabog” procesora, valja napomenuti i to kako G4 dolazi u samo jednoj inačici (za razliku od G3 koji je bio dostupan u dvije), a ona ima 32 GB interne memorije te 3 GB RAM-a. Uz to, memoriju je moguće proširiti i s micro SD karticama sa dodatnih 128 GB.

Svi standardni načini povezivanja, od WiFi-a i njegovih derivata, pa sve do Bluetootha 4.1 i NFC-a te FM radia su podržani. Za prijenos slike na veće zaslone dostupan je SlimPort koji omogućuje i prijenos čak 4k slike, odnosno video zapisa.

Kad je kvaliteta poziva u pitanju, G4 vas neće razočarati, ali niti naročito oduševiti. Slušalica je dovoljno glasna, no ne kao npr. u Noteu 4, a kvaliteta signala je na sasvim pristojnom nivou, odnosno malo bolja nego na G3.

Kamera


Da me G4 oduševio s mogućnostima kamere, to ste mogli zaključiti iz usporedbe s Galaxyem S6. Ako nije najbolja, definitivno spada u sam vrh kamera na smartfonima.

LG se i ove godine odlučio za Sonyev senzor, no ovoga puta on je blago dorađen, barem tako tvrde u LG-u. Riječ je o 1/2,6” senzoru s f/1,8 otvorom blende koji je u mogućnosti uhvatiti slike u maksimalnoj rezoluciji od 16 MP u 16:9 omjeru, a video snimati u 4k rezoluciji. Kamera je potpomognuta trosmjernom optičkom stabilizacijom slike, laserskim autofokusom, LED bljeskalicom te “Color spectrum” senzorom.

Sučelje kamere je temeljito dorađeno i sada nudi 3 načina fotografiranja.

Prvi način je potpuno ogoljen od bilo kakvih mogućnosti i u njemu možete samo fotografirati. Tapnete na zaslonu koji dio želite fokusirati i slijedi okidanje, a uređaj će automatski za vas uključiti HDR, bljeskalicu ili što je već potrebno. Proces od pritiska na zaslon do spremljene slike traje svega djelić sekunde.

Drugi način je automatski i najsličniji je svim sučeljima na smartfonima. Nudi klasične postavke za uključivanje HDR-a, bljeskalice i sličnog, te nudi mogućnost fotografiranja ili snimanja videa pritiskom na tipku na zaslonu.

 

Treći način rezerviran je za one s nešto većim znanjem o fotografiji, a nudi širok spektar postavki. Osim ovih dostupnih u automatskom načinu, moguće je podešavati balans bijele, dubinu fokusa, kontrast, ISO vrijednost, brzinu okidača, te želite li sliku spremiti u JPEG ili RAW formatu. Balans bijele moguće je podešavati od 2400K pa sve do 7400K, ISO vrijednost od 50 do 2700, a brzinu zatvarača od 1/6000 s pa sve do 30 s.

Na vrhu zaslona prikazane su sve vrijednosti postavki uz histogram.U odnosu na G3, svaki dio kamere je uvelike poboljšan, od sučelja do kvalitete slike. Tako sada one imaju veći dinamički raspon, realniji prikaz boja i u konačnici rezultiraju s više detalja, što je, između ostalog, i direktna posljedica povećanja rezolucije kamere. U uvjetima dobrog osvjetljenja, fotografije gotovo svaki put ispadaju perfektne, a jedinu manju zamjerku možemo pripisati količini detalja koja bi u nekim slučajevima mogla biti malo viša. Daleko je to od lošeg, no primjerice Samsungov S6 ih gotovo redovno u istim uvjetima uhvati više.

U panorama načinu moguće je dobiti fotografije od čak 104 MP, a one su stvarno odlične. Šavovi se jedva primjete, a dinamički raspon je na nivou kroz cijelu panoramu.

panorama

HDR način bi mogao biti i malo bolji, no s obzirom kako je dinamički raspon sasvim zadovoljavajući čak i bez HDR načina, nećemo se previše žaliti.

Ono gdje velik otvor blende i OIS najviše dolaze do izražaja jest snimanje u noćnom načinu, a tu smo se mogli uvjeriti kako je G4 zaista odličan, za jedan smartfon naravno.

columns="4"

Kvaliteta videa je na zadovoljavajućem nivou i realno, mogla bi biti i malo viša. Količina detalja

je nešto malo ispod najljuće konkurencije, no dinamički raspon i prikaz boja su zato zaista odlični. Optička stabilizacija radi sasvim dobro, no i dalje sam mišljenja kako je ona digitalna na iPhoneu bolja kad je u pitanju šetnja s uređajem i snimanje.

Najviše do izražaja dolazi kod snimanja u noćnim uvjetima, a tada nikakva digitalna stabilizacija ne može nadmašiti optičku.

columns="4"

Ono što je doživjelo drastičan skok u odnosu na G3 jest prednja kamera koja je sa 2 MP skočila na 8. Riječ je o vrlo kvalitetnoj kameri s kojom ćete, ukoliko spadate u selfie generaciju, uhvatiti sasvim pristojne autoportrete čak i u diskotekama. Kad je osjvetljenje dobro, slike s prednje kamere bit će odlične i rezultirati s puno detalja, ali i solidnim dinamičkim rasponom. Selfi kameri možete pristupiti povlačenjem prsta po zaslonu tražila na bilo koju stranu.

columns="4"

Kad pri ruci imate stativ, a slikate u ručnom načinu možete dobiti nešto poput ovih primjera. Znate li se pak služiti s nekim od softverskih alata za obradu fotografija, one će biti još puno bolje, a ukoliko ne znate ili jednostavno nemate volje uređivati ih, i dalje ćete dobiti vrlo dobre rezultate. Naravno, podrazumjevamo da ćete vi ipak malo bolje pogoditi balans bijele od mene, ali eto, što je tu je.

posebna g4 noc 2 posebna g4 noc 3 posebna g4 noc

Baterija


Da bi sve ovo radilo i funkcioniralo kroz čitav dan, tu je baterija kapaciteta 3000 mAh, a kad je u pitanju autonomija, G4 bi vjerojatno trebao barem 4000 mAh ukoliko ste malo zahtjevniji korisnik.

Nažalost, ovo je područje gdje me G4 blago razočarao. Mojim standardnim načinom korištenja gdje imam sinkronizirana 3 email pretinca, WhatsApp, Twitter, s otprilike 90 minuta poziva dnevno i standardnim surfanjem po internetu te klasičnim naslikavanjem i povremenim igranjem neke igrice, baterija bi rijetko kad dočekala večer.

S obzirom da još uvijek imam G3, s istim načinom korištenja, on bi morao ići na punjač nekih sat vremena kasnije. U svakom slučaju, smatram da je baterija na G4 nešto lošija nego u prošlogodišnjeg modela.

Punjač bi dočekao s otprilike 4 sata uključenog zaslona, možda koju minutu manje, što je otprilike isto koliko je izdržao i Nexus 6 s istim režimom.

Nekim manje zahtjevnim korisnicima ona će vjerojatno bez problema izdržati od jutra do večeri, a onima malo zahtjevnijim preporučujem nabavku rezervne baterije ili eksternog punjača jer autonomija je realno, lošija od konkurencije.

Ono što u cijeloj priči ne ide u prilog LG-u jest nedostatak brzog punjenja. Tako u slučaju da se domognete punjača na 15-ak minuta, to vašem G4 neće puno značiti.

Zaključak


zakljucak

G4 je uređaj napravljen s primarnim ciljem da bude bolji od Galaxya S6. Toliko truda je uloženo u prezentaciju u kojoj se uspoređuje s njim da je ovo jasno i vrapcima na grani.

Je li G4 bolji od S6 ili nije, to ćemo ostaviti za neki drugi put i neku drugu usporedbu. Do tada možete pogledati našu usporedbu kamera u kojoj je jasno kako je G4 bolji u uvjetima lošijeg osvjetljenja.

Naizgled, promjene u odnosu na G3 su minimalne ili zanemarive ukoliko gledamo čiste specifikacije, no jednom kad G4 uzmete u ruku i počnete ga koristiti, bit će vam jasno kako je ovo ipak uređaj dostojan imena nasljednika. Zaslon je zadržao istu dijagonalu ali je poboljšan u svakom smislu, kamera je dobila dodatna 3MP, bolju optičku stabilizaciju, puno kvalitetniji senzor i veći otvor blende i to se jasno primijeti. Jači procesor možda nećete primijetiti osim u nekim najzahtjevnijim igricama, no cijelo sučelje i performanse uređaja su za koplje bolje, što ne možemo pripisati slabom procesoru, već “neispeglanosti” cijelog sustava u G3.

S koje god strane okrenete, promjene na bolje su tu, osim naravno u autonomiji koja je nešto malo lošija nego u prošlogodišnjeg modela. Srećom, bateriju je moguće lako izvaditi, ali ju većina kupaca vjerojatno neće nikad zamijeniti.

Cijena LG-a G4 je nešto ispod ostalih konkurentnih top modela, no ukoliko želite “premium” kožni poklopac baterije na vašem G4, to će vas u većini slučajeva koštati dodatnih 400 kn što i nije mala svota.

Vipnetu cijena LG-a G4 bez ugovorne obveze iznosi 5300 kn za plastični poklopac, a 200 kn više koštat će vas isti s kožnim poklopcem.

Video recenzija