Motorola Moto Z2 Force službeno: Snapdragon 835, dvostruka 12 MP kamera i novi Moto ModMotorola, koja se inače nalazi pod kapom kineskog Lenova, danas je predstavila smartfon Moto Z2 Force Edition. Radi se o uređaju s 5,5 POLED zaslonom u kućištu izrađenom od 7000 aluminija, koji očito ne slijedi trendove stanjivanja okvira i rastezanja zaslona.

Pokretan je Qualcommovim Snapdragonom 835 u kombinaciji 4 ili 6 GB RAM-a, a raspolaže sa 64 GB interne memorije. Straga donosi dvije 12 MP kamere s f/2.0 otvorom blende. Jedna je kolor, a druga crno-bijela. Potonju će koristiti za dobivanje više svjetla, ali i ostvarivanje bokeh efekta. Podržava snimanje 4K videa, ima PD i laserski autofokus, ali ne i OIS.

Baterija ima kapacitet od svega 2730 mAh, što baš i ne obećava, ali je zato u prodajnom pakiranju 15W brzi punjač. Ni ovaj uređaj ne dolazi s 3.5 mm audio utorom, tako da za spajanje slušalica koristi USB-C.

Ovaj uređaj podržava Moto Modove, uključujući one od prošle godine koji su izašli s prethodnikom. Ovogodišnji Moto Mod je 360 kamera koja snima 4K video i 3D audio efekt, a uz sam uređaj dolazi i softver za uređivanje videa. Cijena ove kamere će u SAD iznositi 299 dolara.

Z2 Force na američko tržište stiže 10. kolovoza i prodavat će se preko četiri tamošnja najveća operatera. Nakon toga stiže na pojedina tržišta Južne Amerike i Europe, no za sada nije poznato hoće li i po kojim cijenama stići kod nas.