Najnovije glasine o iPhoneu 11 sugeriraju mnoga razočarenja

Otprilike mjesec dana je ostalo do službenog predstavljanja nove generacije iPhonea, za koju još ne znamo kako će biti nazvana. Neslužbeno koristimo imena iPhone 11 iPhone XI, no moguće je da će Apple potpuno promijeniti nomenklaturu, budući da je ova u posljednjoj generaciji bila prilično zbunjujuća.

S druge strane, sve je više glasina o samim karakteristikama uređaja, koje nažalost nisu obećavajuće. Osim bubrega na poleđini, koji će sadržavati prilično nezgrapno dizajniran modul kamere, špekulacije sada sugeriraju da će izostati mnogi očekivani pomaci u funkcionalnom smislu.

Iako bi baterija jednog (vjerojatno većeg) modela trebala biti prilično masivna, tj. kapaciteta 3969 mAh, što je za iOS prilično izdašno, čini se da će prodajno pakiranje zadržati spori 5W punjač, a jači 18W će, po starom dobrom običaju, trebati posebno kupiti. Mala utjeha kupcima će biti pomodno reverzibilno bežično punjenje, kojeg bi i Apple u najnovijoj generaciji iPhonea mogao implementirati.

Ako je vjerovati najnovijim glasinama, sljedeće razočarenje će biti zadržavanje 64 GB interne memorije u početnom modelu, iako u Android taboru već i višestruko jeftiniji modeli sada započinju sa 128 GB. Treba li uopće spominjati novi Samsung Galaxy Note 10 koji u osnovnoj verziji nudi 256 GB spremišnog prostora?

Treća, i po nama najgora stvar o kojoj se špekulira je zadržavanje Lightning utora za punjenje, umjesto prelaska na USB-C standard kojeg već nekoliko godina koriste Mac računala, ali i novi iPadi.

Ukoliko se ove glasine ostvare, moći ćemo konstatirati da je Apple zaista izgubio busolu, zato iskreno vjerujemo da se to neće dogoditi.

Pozitivne promjene možemo očekivati na području kamere koja će stići u trostrukom izdanju, no to je samo hvatanje koraka s konkurencijom, odnosno daleko od postavljanja standarda i novih trendova u industriji. Ipak, treba pričekati službeno predstavljanje i vidjeti koje će funkcionalnosti nova trostruka kamera donijeti.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT