One UI – novo Samsungovo korisničko sučelje za preklopne zaslone stiže i na postojeće modele

Paralelno s jučerašnjim predstavljanjem prvog savitljivog smartfona (za kojeg se iskreno nadamo da neće izgledati kao na prezentaciji), Samsung je najavio i novo, potpuno redizajnirano korisničko sučelje za nove Android uređaje, pod nazivom One UI.

Prema najavama koje su iznijeli, kao i onome što se može vidjeti na službenoj stranici novog sučelja, One UI će biti prilagođen, kako za preklopne zaslone s fokusom na „kontinuitet“, odnosno tranziciju s raširenog na klasični, tako i za ostale modele s velikim zaslonskim površinama kao što je npr. Note 9.

Prema riječima Samsungovih inženjera, novi One UI se fokusira na bitno, te će korisnicima ponuditi ono što im je u određenom trenutku potrebno, na način da ne izaziva distrakcije nepotrebnim detaljima. Pored toga dolazi i opcija tamne teme kroz cijeli sustav, a sučelje će općenito biti temeljeno na tzv. blokovima, koji će biti veći i vidljiviji, a temeljite izmjene će doživjeti i izbornik postavki.

Prvo One UI beta sučelje temeljeno na Androidu 9 Pie bit će dostupno korisnicima u Koreji, Njemačkoj i SAD već tijekom ovog mjeseca, a ostalim korisnicima u Europi nešto kasnije. Konačna i službena verzija trebala bi stići početkom 2019. godine na podržane uređaje. Za sada se govori da će to biti Galaxy S9, S9+ i Note 9, ali ne i lanjski modeli S8, S8+ i Note 8.

Ukoliko želite postati beta tester, to ćete, kada dođe vrijeme, moći učiniti ovdje.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije

Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]