Po dostupnosti LTE mreža, Hrvatska zauzela 29., a po brzinama visoko 13. mjesto

Znamo da vam je već dosta jamranja zbog najsporijeg fiksnog interneta u EU, i zato se danas bavimo nešto veselijim temama. Donosimo vam rezultate istraživanja o rasprostranjenosti i brzini 4G mreža, u kojem Hrvatska stoji izvrsno.

Tako je u kategoriji dostupnosti LTE signala Hrvatska probila granicu od 80%, čime je plasirala na 29. mjesto, između Danske i Luksemburga. Otprilike jednako stoji susjedna Slovenija s dostupnošću od 79%, dok recimo u Njemačkoj ona iznosi 65,6%. Prvo mjesto pripalo je Južnoj Koreji s čak 87% rasprostranjenosti, a slijede Japan, Norveška, Hong Kong i SAD.

Da ne bi sve ostalo na dostupnosti i pokrivenosti, Open Signal donosi podatke i o prosječnoj brzini, što je jednako važan podatak koji upotpunjava ukupnu sliku. Naime, velik broj zemalja s visokom dostupnošću ne ostvaruju i adekvatno visoke brzine.

Tako Hrvatska ovdje zauzima visoko 13. mjesto s prosječnom brzinom od 32,21 Mbps. Slovenija stoji na 26. mjestu s prosječnom brzinom od 26,7 Mbps, a od susjednih zemalja svakako treba spomenuti Srbiju, koja je zahvaljujući ulaganjima operatera u protekle dvije godine osvojila visoko 12. mjesto s brzinom 31,22 Mbps.

Prvo mjesto je zauzeo Singapur s prosječnom brzinom od 44 Mbps. Njemačka raspolaže s prosječnih 22,6 Mbps, Hong Kong sa 17,3, a SAD sa 16,3 Mbps.

Open Signal

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]