Postojeći Windows Phone uređaji ipak neće dobiti nadogradnju na Apollo

Proteklih dana internetom su počele kružiti glasine kako postojeći Windows Phone uređaji neće dobiti nadogradnju na Apollo, tj. Windows Phone 8. Nakon toga se pročulo da će se to ipak dogoditi, no na kraju se više nije znalo koje su informacije pouzdane jer iz samog Microsofta ništa službeno nije bilo potvrđeno. Ovoga puta novinar Paul Thurrott donosi potvrdu izravno iz Microsofta, a odgovor glasi devinitivno – ne. Jedan od glavnih razloga leži u tome što je Windows Phone 7 temeljen na Windows CE kernelu, dok će Windows Phone 8 imati potpuno novi Windows 8 kernel.

Microsoft želi raširiti raspon korištenja iste osnove za svoje operativne sustave, tj. na neki način objediniti smartphone uređaje, tablete i deskrop računala te tako stvoriti jedan jači i kompletniji eko sistem.

Naravno, još uvijek se ne radi 100% službenoj potvrdi jer ipak dolazi od novinara, ali treba imati na umu da Thurrott ima jake veze u Microsoftu i u svojim prognozama rijetko griješi.

Via

 
      
 • Lex

  Ako je istina ovo ce biti jako dobar poslovni potez za Nokiu 🙁

 • ovo su najstarija dijeca u kvartu koja su jos na mojoj grbaci

  ali ne i za postojece korisnike WP7.nekada je isti onemogucen za korisnike WM 6.5.

 • jas

  super. mislim da im kratkorocno ovo nije dobar potez. ali M$ je u takvoj situaciji da mora igrat za sada ne za sutra

 • Osiris

  strašno, koji zajeb , drugi nadograđuju kante stare po 2-3 godine, oni ne mogu nove

 • jASSmo

  Gospon Blažev,

  jedno offtopic pitanjce,

  naime nakon čitanja većine Vaših recenzija, a iz razloga jer ću uskoro mijenjati operatera pa samim time i uređaj, volio bih kada biste se nadasve subjektivno izjasnili koji je od smartphonea prema Vašem mišljenju best buy u ovom trenutku.

  Naravno uzmite u obzir da trenutno posjedujem iphone 4

  Unaprijed zahvaljujem

 • Krešimir Blažev

  Gospon Jassmo, buduci da su cijene u pretplatnickim tarifama razlicite od operatera do operatera jako je tesko reci sto je best buy. Usporedite cijene svih potencijalnih kandidata u zeljenoj tarifi I tada odlucite. S druge strane, nezahvalno je usporedjivati uredjaje iz razlicitih platformi.

  Buduci da su komentari namijenjeni komentiranju vijesri/clanka molim vas da da ubuduce sva pitanja koja nisu vezana uz temu postavite u forumu.

  Hvala.

 • romeo20

  Ako se ova informacija potvrdi istinitom, Nokia će doživjeti još jedan težak udarac i trenutni Lumia modeli će pasti u zaborav. Nadam se da se ovo neće dogoditi, i da će bar modeli prodavani sa Mangom dobiti nadogranju na Apollo. Drugim riječima ako je ova informacija točna, nema smisla kupovati smartphone sa Windows Phone OS-om dok ne izađe Windows Phone 8, koji bi trebao donijeti mnoge novosti.

 • Tome

  @romeo20
  Slažem se s tobom. Ova vijest nema smisla jer je za nokiu ovo put prema teškoj propasti.
  100% lumie 710 i 800 dobivaju update.

 • hrky

  Lumia 710 jel ce ona dobiti nadogradnju na WP8?

 • Osiris

  ma čim i postoji ikakva indicija da neće dobit update, vrlo vjerojatno ga neće dobit, preskočit ove mobitele dok se stvari ne iskristaliziraju

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]