Qualcommov Snapdragon 835 će pokretati PC računala s Windowsima 10

windows10-qualcomm-snapdragon

Intel i AMD su godinama rivali na području procesora za stolna i prijenosna računala i zapravo se sve svodi upravo na te dvije tvrtke. Intel se okušao u proizvodnji procesora za smartfone i tablete (Atom), ali trenutno ih više nema u ponudi. Pa kad već Intel ne želi zarađivati na mobilnim platformama, tu je Qualcomm koji će proširiti posao na osobna računala.

Microsoft je na eventu WinHEC najavio suradnju s Qualcommom koja bi trebala uroditi plodom sljedeće godine kad će izaći prva računala s Windows 10 operativnim sustavom koje će pokretati novi procesor Snapdragon 835. On je u potpunosti kompatibilan s x86 Win32 aplikacijama, a također će bez problema raditi npr. MS Officeom, Adobe Photoshopom i igrama predviđenim za Windows 10. S obzirom na izvrsne performanse koje nude Snapdragon 820 i 821, ne sumnjamo u rezultate računala sa Snapdragonom 835. Uz njih je zajamčen bešuman rad te odlična autonomija baterije.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u priloženom videu gdje je korišten Snapdragon 820, što znači da i on podržava rad s desktop Windowsima.

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]