Recenzija: Huawei MediaPad 7 Lite

Nakon što već dugo dominira globalnim tržištem telekomunikacijske infrastrukture, Huawei se u posljednje tri godine isprofilirao u respektabilnu kompaniju koja proizvodi i vrlo kvalitetne smartfone te tablet uređaje. Također, zahvaljujući stalnom rastu uspio se pozicionirati među prvih pet najzastupljenijih proizvođača u svijetu.

Tako smo se proteklih desetak dana družili sa 7-inčnim tabletom Huawei MediaPad 7 Lite, a dojmove o korištenju pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 193 x 120 x 11 mm

Masa: 370 grama

Zaslon: 7,0”, IPS LCD, 1024×600, 170 ppi

SoC: RK29 board

CPU: 1x Cortex-A8 1,2 GHz

GPU: GC800

RAM: 1 GB

Interna memorija: 8 GB

Utor za microSD memorijske kartice

Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, micro USB,

3G: HSPA+ DC do 3,6 mbps

OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Kamera: 3,2 MP

Video kamera: 480p

Prednja kamera: VGA

Baterija: 4100 mAh

Prednosti

Kvaliteta izrade

Podrška za 3G

Funkcija telefona

Odličan video player

Nedostaci

Stara verzija Androida (ICS)

Jednojezgreni procesor

Dizajn, kućište i ergonomija

Kod tableta je općenito jako malo prostora za eksperimentiranje s dizajnom i proizvođači se uglavnom drže zadanog standarda još iz doba prvog iPada. Malo tko će se usuditi radikalnije izmijeniti dizajn ove kategorije uređaja, jer je klasika ta koja jamči najširi krug kupaca. Huawei MediaPad 7 Lite s prednje se strane ne razlikuje od bilo kojeg drugog 7-inčnog tableta, no njegovi bokovi već otkrivaju kontrastnu boju plastičnog ruba prožetog oko cijelog kućišta. Stražnja je strana izrađena iz aluminija, što je s dizajnerske strane prihvatljivo, no na držanje uređaja u rukama treba se privikavati jer je aluminij sam po sebi prilično klizav. Stvar donekle spašavaju plastični dijelovi na dnu i vrhu poleđine.

Na stražnjoj strani nalazi se kamera sa zvučnikom, dok su sve fizičke tipke smještene na desnom boku, zajedno s utorima za SIM i microSD kartice. Raspored tipki za podešavanje glasnoće možda će vas zbuniti. Budući da je Huawei ovaj uređaj koncipirao tako da mu je primarna orijentacija vodoravna, tipka za stišavanje se nalazi na lijevoj strani, a za pojačavanje na desnoj. Problem u nalaženju može nastupiti ako uređaj promatrate u okomitom položaju jer će vam tada će vam gornja tipka imati funkciju stišavanja, a donja za podizanje glasnoće, što je obrnuto od logičnog.

Zaslon

7-inčni zaslon izrađen je u IPS-LCD tehnologiji, što znači da ima prilično širok kut vidljivosti, s nešto manjom kvalitetom čitljivosti na dnevnom svjetlu. Rezolucija od 1024 x 600 točaka za 7-ičnu kategoriju tableta predstavlja standard i daje gustoću od 170 ppi. Unatoč tome što je ova gustoća osjetno manja od onih koje smo vidjeli na novijim smartfonima, prikaz slike je još uvijek dobar budući da tablet u pravilu promatramo s veće udaljenosti nego što je to slučaj s mobitelom.

Stranice: 1 2 3


 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT