Recenzija: LG Optimus L3

LG Optimus L3 prvi je po redu i najmanji predstavnik nove LG-eve serije L, predstavljene u veljači ove godine. Serija L kupce namjerava osvojiti dobrim hardverom, kvalitetnom izradom, ali i novom dizajnerskom notom. LG Optimus L3, kao najmanji uređaj iz ove serije ima zadatak privući kupce koji tek ulaze u Android, ali i smartphone svijet općenito.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 102,6 x 61,6 x 11,9

– Masa: 110 grama

– Zaslon: TFT LCD 3,2”, 320 x 240, 125 ppi

– Procesor: 1-jezgreni 800 MHz

– RAM: 384 MB

– Interna memorija: 1 GB

– Memorijske kartice: MicroSD do 32 GB

– OS: Android 2.3.6 Gingerbread

– Kamera: 3 MP

– Video kamera: VGA, 24 fps,

– Baterija: 1500 mAh

– FM Radio

Nedostaci:

– Zaslon malih dimenzija i rezolucije

– Nema prednju kameru

– Nema bljeskalicu

– Kamera nema autofokus

Dizajn, kućište i zaslon

Okvir LG Optimusa L3 izrađen je od aluminija koji uređaju daju određenu dozu čvrstoće, no dojam donekle kvari poklopac baterije izrađen iz vidljivo jeftine plastike. Ipak, budući da se radi o uređaju nižeg cjenovnog ranga nismo ni očekivali neku skuplju izvedenicu plastične mase. Izrazito “kockast” oblik rezultat je novog smjera u kojem se kreće dizajn LG-evih uređaja, ali i činjenice što zaslon ima odnos stranica 4:3.

Jedna od glavnih prednosti ovog uređaja očituje se u maloj masi od svega 109 grama, a dimenzije od 102,6 x 61,6 x 11,9 mm također će osigurati ugodno rukovanje.
Prednja strana uređaja nalazi se u jednoj cjelovitoj ravnini u koju je integriran i zaslon. Ovu ravninu prekida otvor za zvučnik na vrhu i fizička home tipka na dnu. USB utor i mikrofon nalaze se na donjoj strani, a tipka za uključivnaje i 3,5 mm utor na gornjoj strani kućišta. Od ostalih fizičkih tipki imamo još jedino onu za podešavanje glasnoće na lijevom boku uređaja. Kamera se odlično uklopila u stražnji dio na način što se nalazi ispod ravnine koja ima dodir s drugim tijelima pa je zbog toga dobro zaštićena od eventualnih oštećenja.

LG Optimus L3 dolazi s TFT LCD 3,2-inčnim zaslonom u rezoluciji 320×240 točaka. Naravno, ovdje ne treba očekivati prikaz kao na skupljim modelima s IPS i S-LCD zaslonima već sukladno cjenovnom rangu u kojem se uređaj nalazi. Ostale karakteristike ovog zaslona više su nego solidne. Kvalitetan i precizan odaziv te relativno dobra čitljivost na suncu.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT