Recenzija: LG Optimus L7

LG je ove zime najavio novu seriju Android uređaja koja u nazivu nosi prefiks “L”, a odlikuje se atraktivnim dizajnom i elegancijom. Ova serija je na tržištu pozicionirana kao cjenovno pristupačna, a rasponom dimenzija pokušava udovoljiti različitim potrebama korisnika. Nakon što smo recenzirali najmanji od njih LG Optimus L3, u rukama nam se našao i najveći predstavnik L obitelji, 4,3-inčni LG Optimus L7.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 125.5 x 67 x 8.7 mm

– Masa: 122 grama

– Zaslon: 4,3“ IPS-LCD rezolucije 480 x 800 točaka, 217 ppi

– Procesor: 1 GHz Cortex-A5 na Qualcomm MSM7227A Snapdragon čipsetu

– Grafički procesor: Adreno 200

– RAM: 512 MB

– Interna memorija: 4 GB ( 2,5 GB dostupno korisniku)

– Kamera: 5 MP

– Video kamera: VGA 30 fps

– OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

– FM Radio

– Baterija: 1700 mAh

 

Prednosti

–        Veliki 4.3 zaslon

–        Elegantan i lagan uređaj

–        Fluidno sučelje

–        Utor za memorijske kartice

–        Normalna SIM kartica

–        Izdržljiva baterija

–        Cijena

Nedostaci

–        Relativno slaba čitljivost zaslona na suncu

–        Video kamera snima samo VGA rezoluciju

–        Mala interna memorija

Dizajn i kućište

 

LG Optimus L7 još je jedan od smartphone uređaja koji bolje izgledaju uživo nego na fotografijama, posebice na onim službenim koje su dodatno digitalno obrađene. Ukratko, ovaj bismo uređaj mogli opisati kao križanca između LG Prade 3.0 i Samsunga Galaxy S2.

Cijela konstrukcija izrađena je iz plastike za koju ne možemo reći da izgleda otmjeno, no s obzirom da mnogi skuplji modeli pate od iste boljke bilo bi licemjerno za ovaj model reći da je “plastičan”. Tu i tamo će se čuti i pokoje šuškanje i krckanje plastike, no ništa manje nego na već opjevanom Samsungu Galaxy S2.

Prednjim dijelom dominira veliki zalson koji u istoj ravnini sadrži središnju Home tipku (u društvu dvije kapacitivne) i ako uređaj promatrate sa strane, nećete vidjeti nikakvo izbočenje. Na vrhu uređaja nalazi se tipka za uključivanje koja je također “umetnuta” u okolinu pa će za njeno pritiskanje ispočetka trebati određeno privikavanje. Na dnu se nalazi micro USB utor, a na lijevom boku tipke za podešavanje glasnoće. Poleđina, sadrži kameru s bljeskalicom, LG logo i mali otvor zvučnika.

Ukupno gledajući, LG Optimus L7 u svojoj je klasi (4,3”) izuzetno elegantan, tanak i lagan uređaj, što osigurava vrhunsku ergonomiju.

Zaslon

Kako vrijeme prolazi tako i zasloni u gorenjem, a sada i u srednjem cjenovnom razredu polako rastu. Otkad je u top klasi dijagonala od 4,7 i više inča postala standard, ona malo niža nasljeđuje 4,3. Upravo takav primjer imamo i kod Optimusa L7, a i rezolucija od 480 x 800 točaka odgovara onoj na Samsungu Galaxy S2. Premda se osobno ne slažem, ali po mnogima je 4,3” optimalna dijagonala za smartphone i predstavlja gornju granicu za ugodno korištenje i rukovanje. Naravno, radi se o individualnom pristupu gdje će svatko za sebe odlučiti koja mu veličina najbolje odgovara.
Tehnologija izrade zaslona je IPS-LCD što osigurava dobar kontrast u zatvorenom prostoru. Vidljivost i čitljivost na vanjskom svjetlu je također solidna, no pri izravnoj izloženosti suncu neće oduševiti. Kut vidljivosti je iznad mnogih u ovom cjenovnom razredu, no ipak nemojte očekivati vidljivost pri 170 stupnjeva kao na najskupljim modelima.
Na odaziv i preciznost nemamo prigovora.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT