Recenzija: Sony Ericsson Xperia Neo

Zahvaljujući modelima temeljenim na Androidu Sony Ericsson već neko vrijeme bilježi dobre prodajne rezultate. Unutar ovog eko-sustava Sony Ericsson se od ostalih proizvođača uspio diferencirati ponajprije prepoznatljivim dizajnom, a donekle i intervencijom u korisničko sučelje. Spektar modela do sada je obuhvaćao razne segmente tržišta. Primjerice, Xperia X8 je postigao izniman uspjeh u nižem cjenovnom razredu, dok Xperia X10 i njegov nasljednik Arc predstavljaju vrh ponude. Put do kupaca su pronašle i minijature X10 mini te X10 mini pro što je zacrtalo put jednom sasvim novom segmentu tržišta.
Modelom Xperia Neo, koji dolazi s 3,7” zaslonom, Sony Ericsson na neki način popunjava prazninu između velikog Arc-a s 4,25” i modela s manjim zaslonima koji uskoro također dobivaju nasljednike.

Pogled izvana, dizajn, kućište…

Kućište Sony Ericssona Xperia Neo u cijelosti je izrađeno iz plastike, ali uređaj i dalje izgleda profinjeno. Doprinos tome daju kromirani dijelovi na bokovima kao i kromirane fizičke tipke na prednjoj strani. Ovdje treba napomenuti kako su Sony Ericssonovi Androidi rijetke zvjerke koje unatoč trendovima i dalje sadržavaju hardverske funkcisjke tipke, što je svakako pohvalno.
Sve ostale fizičke tipke nalaze se na desnom boku uređaja, pa čak i ona za uključivanje, što je pomalo neobično. Dvije tipke za podešavanje glasnoće nalaze se na sredini desne strane, a odmah ispod nje fizička tipka za uključivanje kamere koja služi i kao okidač.

Vrh, odnosno gornji dio rezerviran je za sve vrste utora, dakle, imamo microUSB i HDMI utore s odgovarajućim vratašcima koja se otvaraju noktima, a u sredini se nalazi 3,5 mm audio utor. Ovakva je praksa pomalo neobična, no treba napomenuti kako je s dizajnerske strane sve skupa odlično izvedeno i fino uklopljeno u cjelinu.
Ispod poklopca nalazimo bateriju koju je potrebno izvaditi ukoliko želimo pristupiti utorima za SIM i memorijsku karticu.
Na poleđini uređaja nalazi se kamera koja je u odnosu na većinu drugih uređaja relativno nisko smještena, tj. blizu fizičke sredine kućišta.
Sony Ericsson Xperia Neo dolazi u tri boje kućišta i to u tamno plavoj, crvenoj i srebrnoj.

Dimenzijama od 116 x 57 x 13 mm Neo možemo smjestiti u skupinu s modelom HTC Desire S, ali i onima iz drugih platformi, npr. iPhone 4 ili Nokia N8, s napomenom da usporedba s iPhoneom podrazumijeva samo dužinu i širinu, ne i debljinu, jer je iPhone osjetno tanji.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT