Recenzija: Sony Ericsson Xperia Neo

Zahvaljujući modelima temeljenim na Androidu Sony Ericsson već neko vrijeme bilježi dobre prodajne rezultate. Unutar ovog eko-sustava Sony Ericsson se od ostalih proizvođača uspio diferencirati ponajprije prepoznatljivim dizajnom, a donekle i intervencijom u korisničko sučelje. Spektar modela do sada je obuhvaćao razne segmente tržišta. Primjerice, Xperia X8 je postigao izniman uspjeh u nižem cjenovnom razredu, dok Xperia X10 i njegov nasljednik Arc predstavljaju vrh ponude. Put do kupaca su pronašle i minijature X10 mini te X10 mini pro što je zacrtalo put jednom sasvim novom segmentu tržišta.
Modelom Xperia Neo, koji dolazi s 3,7” zaslonom, Sony Ericsson na neki način popunjava prazninu između velikog Arc-a s 4,25” i modela s manjim zaslonima koji uskoro također dobivaju nasljednike.

Pogled izvana, dizajn, kućište…

Kućište Sony Ericssona Xperia Neo u cijelosti je izrađeno iz plastike, ali uređaj i dalje izgleda profinjeno. Doprinos tome daju kromirani dijelovi na bokovima kao i kromirane fizičke tipke na prednjoj strani. Ovdje treba napomenuti kako su Sony Ericssonovi Androidi rijetke zvjerke koje unatoč trendovima i dalje sadržavaju hardverske funkcisjke tipke, što je svakako pohvalno.
Sve ostale fizičke tipke nalaze se na desnom boku uređaja, pa čak i ona za uključivanje, što je pomalo neobično. Dvije tipke za podešavanje glasnoće nalaze se na sredini desne strane, a odmah ispod nje fizička tipka za uključivanje kamere koja služi i kao okidač.

Vrh, odnosno gornji dio rezerviran je za sve vrste utora, dakle, imamo microUSB i HDMI utore s odgovarajućim vratašcima koja se otvaraju noktima, a u sredini se nalazi 3,5 mm audio utor. Ovakva je praksa pomalo neobična, no treba napomenuti kako je s dizajnerske strane sve skupa odlično izvedeno i fino uklopljeno u cjelinu.
Ispod poklopca nalazimo bateriju koju je potrebno izvaditi ukoliko želimo pristupiti utorima za SIM i memorijsku karticu.
Na poleđini uređaja nalazi se kamera koja je u odnosu na većinu drugih uređaja relativno nisko smještena, tj. blizu fizičke sredine kućišta.
Sony Ericsson Xperia Neo dolazi u tri boje kućišta i to u tamno plavoj, crvenoj i srebrnoj.

Dimenzijama od 116 x 57 x 13 mm Neo možemo smjestiti u skupinu s modelom HTC Desire S, ali i onima iz drugih platformi, npr. iPhone 4 ili Nokia N8, s napomenom da usporedba s iPhoneom podrazumijeva samo dužinu i širinu, ne i debljinu, jer je iPhone osjetno tanji.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT