RIM objavio rezultate za prvi kvartal: pola milijarde dolara novih gubitaka

RIM, kanadski proizvođač telekomuniacijske opreme i softvera te naširoko poznatih BlackBerry uređaja objavio je poslovne rezultate za prvi kvartal 2012. godine koji baš i nisu obećavajući. Isporučeno je ukupno 7,8 milijuna BlackBerry uređaja i 260.000 PlayBook tableta. Ukupni prihodi iznosili su 2,8 milijardi dolara, što je za 33% manje u odnsou na isto razdoblje lani. Gubitak je u istom razdoblju iznosio 518 milijuna dolara. Kao posljedicu ovakvog stanja RIM je najavio ukidanje dodatnih 5000 radnih mjesta, a realizaciju dugo najavljivanog projekta BlackBerry 10 odgađa za prvi kvartal 2013. godine.

Izvršni direktor Thorsten Heins polaže velike nade u novi operativni sustav i uređaje temeljene na njemu pa je još jednom izjavio da će isti “donijeti novu prijelomnu generaciju smartphone uređaja i korisničkog iskustva” te dodao da RIM-ovi partneri prema ovom projektu imaju pozitivan stav.

Živi bili pa vidjeli.

 

 

 

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT