Samsung Galaxy Gear pametni sat - službenoSamsung Galaxy Gear ipak neće izgledati onako ružno kao na slikama koje su procurile prije nekoliko dana, no opća forma je ipak zadržana. Naime, danas je na berlinskom IFA sajmu Samsung službeno predstavio svoj smartwatch Galaxy Gear i prema onome što možemo vidjeti i dalje se radi o prilično velikim rubovima oko zaslona, ali ukupne dimenzije uređaja su ipak manje.

Dijagonala njegovog Super AMOLED zaslona iznosi 1,63 inča, dakle dosta manje od one o kojoj se špekuliralo, s rezolucijom 320 x 320 točaka. Kamera unutar pojasa ima 1,9 MP senzor koji može snimati fotografije i 720p video u trajanju 10 sekundi.

Ono što je kod ovog uređaja zanimljivo je podrška za 3rd party aplikacije koje će razvijati 70 partnera (Evernote, Path, Pocket, Runkeeper...), a možemo očekivati i aplikacije za praćenje sportskih aktivnosti. S druge strane, Galaxy Gear trenutno ima mogućnost spajanja jedino na Galaxy Note 3 i Note 10.1 (2014), a podrška za Galaxy S4 bi trebala uslijediti uskoro, tj, kada uređaj bude nadograđen na Android 4.3.

Što se specifikacija tiče, Gear je pogonjen 800 MHz procesorom, ima 315 mah bateriju koja se ne može vaditi, Bluetooth 4.0, 4 GB interne memorije i 512 MB RAM-a. Bit će dostupan u 140 zemalja, a za sada još nema informacija o cijeni.