Samsung u 4. kvartalu 2020. ostvario rast dobiti od 26%

Samsung je objavio financijske rezultate za 4. kvartal 2020. godine u kojima je vidljivo kako je južnokorejska tvrtka solidno poslovala, usprkos izazovnoj godini zbog pandemije koronavirusa. I dok su prihodi u 4. kvartalu 2020. u odnosu na isto razdoblje lani rasli 2,8%, dobit je porasla čak 26,4%.

Prihodi u 4. kvartalu iznosili su 55,11 milijardi američkih dolara, dok je zabilježena dobit od 8,1 milijardu dolara, u usporedbi s dobiti od 6,4 milijarde dolara godinu ranije. Ipak nije sve toliko sjajno jer je Samsungov odjel mobitela zabilježio pad prodaje i dobiti u 4. kvartalu, koja je iznosila 2,14 milijardi dolara, što je 34% manje nego u istom razdoblju godinu ranije. Dio tvrtke koje se bavi zaslonima imao je najbolji kvartal u povijesti, dok je važan segment memorije zabilježio lošije rezultate zbog slabljenja dolara, iako je potražnja i dalje velika.

U cijeloj 2020. godini Samsung je ostvario prihode u iznosu od 212 milijardi dolara, uz dobit od 32,22 milijarde dolara, što je rast od skoro 30% u odnosu na 2019. godinu. U 2021. po pitanju smartfona, Samsung očekuje da će se tržište oporaviti i doći na razinu prije pandemije koronavirusa, a tvrtka će se fokusirati na flagship uređaje, 5G i kategoriju preklopnih uređaja, a cijeli odjel potrošake elektronike fokus će usmjeriti na premium kategorije.

Samsung

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT