Sony u 2. kvartalu prodao 3,4 milijuna smartfona

Sony je objavio službene financijske rezultate za drugi kvartal ove godine, iz kojih je vidljivo je prodao ukupno 3,4 milijuna smartfona, što predstavlja rast od 10% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kad je prodaja iznosila 3,1 milijun uređaja.

Ukupni prihodi kompanije su rasli po stopi od 15%, no, prihodi od prodaje smartfona su pali 3% zbog različitih cijena među modelima. Do kraja godine, Sony si je zacrtao cilj o prodaji 16,5 milijuna smartfona.

 
      
  • markić

    Neki bi pomislili da je to puno ali ovdje je riječ o sva tržista i to je malo ako sagledamo činjenicu da je Sony poznato ime a nije na listi prvih 10 najprodavajnijih. Sony se izgubio, sve manje se prilagođuju željama korisnika i tesko da budu ovako konkurirali drugima. Oni su kao Nokia kada je forsirala Symbian gubila tržiste od Androida i Iphonea.

  • Chopavi slim

    Žonglira oppoSony prodaje mizerne količine mobitela 3,4 milijuna (to je svima čak iz top 5, kikiriki za prodati) s tim da je kod njih možda čak u 75% slučajeva u pitanju serija top modela. Zato je pitanje čemu im služi E, L, C serija kada je njihova prodaja potpuno zanemariva, pa čak i XA je, mislim ne traženi proizvod, naravno osim kod nekih entuzijasta koji baš vole Sony ili ružne mobitele sa odličnim specifikacijama i nabijenim cijenama.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]