Kako su aplikacije promijenile naš svakodnevni život – što sve danas obavljamo brže?Starije generacije obično su imale jedan datum u mjesecu kada su se skupili svi računi i fizički se odlazilo obaviti njihovo plaćanje. Danas je plaćanje računa aktivnost na koju nam odlazi svega nekoliko minuta.

I transakcije s računa na račun tradicionalno su se odvijale u bankama, za što je trebalo uzeti i broj na redomatu, imati zapisane podatke primatelja i paziti da uplatimo do petka na vrijeme jer bi u suprotnom novac sjeo tek sljedeći radni dan. Danas novac možemo slati i bez upisivanja broja računa, dovoljno je primatelja imati pohranjenog kao kontakt u mobitelu.Mobilno bankarstvo postalo je suvremeni standard uz koji, osim iznimne praktičnosti, imamo i veći nadzor nad osobnim financijama. Uz mobilno bankarstvo danas možemo primati obavijesti u stvarnom vremenu, jednostavno provoditi različite novčane transakcije te slati novac na račune u bilo kojem dijelu svijeta. Osim toga, tu su brojne prednosti kao što je uvid u stanje računa, mogućnost upravljanja dnevnim limitima, vođenje dnevnika potrošnje i plaćanje računa jednostavnim skeniranjem kodova.

Bez obzira jeste li klijent PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e ili HPB-a, u Huawei AppGallery trgovini čeka vas aplikacija vaše banke s brojnim prednostima. Sustavi zaštite na ovim aplikacijama redovito se nadograđuju u skladu s najnovijim i najnaprednijim tehnologijama kao što je identifikacija otiskom prsta, a osim benefita za privatne korisnike, pojedine banke imaju i sustave plaćanja prilagođene pravnim osobama.

Posljednjih godina načini plaćanja uvelike su se promijenili. Zahvaljujući brzom, zapravo rapidnom razvoju aplikacija kao i njihovoj kontinuiranoj nadogradnji, brojne dnevne aktivnosti postalo je moguće riješiti za čas. Sve ove mini-revolucije uvelike su nam promijenile živote, a sjećamo li se kako je bilo prije njih?
Među navikama koje su se promijenile je i informiranje o vremenskim prilikama. I dok dio nas još uvijek u sjećanju ima čekanje dnevno – informativnih emisija, posebno onih večernjih, kako bismo doznali kakvo nas vrijeme čeka sutra i sljedećih dana, danas to možemo doznati iz aplikacije.

Jedinstvena aplikacija HRTMeteo podatke službenih meteoroloških postaja Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ-a) donosi na ekrane naših pametnih telefona. Ono što aplikaciju HRTmeteo čini dodatno zanimljivom je činjenica da iza nje stoje educirani meteorolozi-prognostičari s višegodišnjim iskustvom koji svakodnevno analiziraju podatke aktualnog vremena. Te informacije dostupne su nam danas svega nekoliko minuta nakon procjene DHMZ-a.Uz m-Hepi, aplikaciju namijenjenu svim kupcima kategorije kućanstvo HEP Opskrbe, ručno ispisivanje računa i uplatnica zamijenili smo ekranom, a po pregled potrošnje u proteklim razdobljima više ne moramo u poslovnice HEP-a. Više ne moramo ni raspolagati gotovinom kako bismo platili račune za struju, već plaćanje možemo izvršiti kreditnim karticama, a osim toga, Hepi klub donosi i posebne bodove koji se mogu zamijeniti za nagrade.

Osim što pri ruci imamo naše banke, vremensku prognozu i HEP, zahvaljujući aplikaciji mPošta, na iznimno praktičan način dostupan nam je i servis e-pošte. Skeniranjem 2D bar-koda ili uplatnice brzo i jednostavno možemo prenijeti podatke s naloga za plaćanje, kreditnim i debitnim karticama platiti račune te, najbolje od svega, primati račune i druge dokumente direktno na mobitel. Danas uz mPoštu možemo s mobitelom poslati pismo na kućnu adresu ili registriranu poruku na elektroničku poštu s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme.
O Huawei App Gallery-ju:

Sve ove aplikacije, kao i brojne druge, možete pronaći u Huawei AppGallery trgovini. Ondje vas čekaju i aplikacije domaćih medija – Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, 24 sata, Index-a, Dnevnika, Otvorenog radija, N1 TV-a, kao i aplikacije telekom operatera HT-a, MAXtv-a, Bonbona, A1, Tomata, Tele2 i Optima telekoma. Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i brojne druge.

Za instaliranje aplikacija mogu se koristiti i mogućnosti Petal Search pretraživača. Riječ je o aplikaciji koju ćete pronaći u AppGallery trgovini, za koju je potrebno samo upisati „Petal Search“ u traku za pretraživanje. Na svoj početni zaslon možete dodati i widget za pretraživanje te izravno s početnog zaslona doći do milijuna aplikacija, sadržaja i vijesti koje želite pronaći. AppGallery je dostupan u više od 170 zemalja s 500 milijuna mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta.