Test: Nokia C7

Obećanje izrečeno prije dva mjeseca, na Nokia Worldu u Londonu, kako će se vrijeme proteklo od najave do isporuke uređaja osjetno skratiti, očito nije bilo isprazno. Na tom eventu predstavljeni su novi Nokijini modeli, a jednog od njih, model Nokia C7, već sada  imamo na testu.

Nokia C7 drugi je po redu uređaj temeljen na novom Symbian 3 operativnom sustavu, nakon modela Nokia N8, kojeg smo također nedavno recenzirali. U odnosu na N8, Nokia C7 ima nešto slabiju kameru, umjesto 16 GB ima 8 GB interne memorije i nema HDMI video izlaz. S druge pak strane mogli bismo slobodno reći da je Nokia C7, u neku ruku, osjetno poboljšani nasljednik modela X6, u čiji bi se cjenovni razred trebala smjestiti.

Pogled izvana i kućište

Za razliku od modela N8, Nokia C7 je, možemo to tako reći, zaobljenog je dizajna. Nema oštrih rubova, što olakšava rukovanje i općenito dobro leži u ruci. Prednjim dijelom dominira zaslon, na vrhu je prednja kamera za video razgovore, a na dnu velika glavna  hardverska tipka. Desno i lijevo od nje nalaze se tipke za početak i prekid poziva, koje su odlično uklopljene u cjelinu tako da se ni ne primijeti da su zapravo hardverske. Sa stražnje strane nalazi se 8 megapikselna kamera u društvu s Dual LED bljeskalicom. Na vrhu je micro USB utor s ne baš praktičnim vratašcima, 3.5 mm Audio/TV-out utor i tipka za uključivanje. Na desnom boku gore nalaze se tri tipke, što možda i nije bilo najmudrije rješenje. Dvije krajnje tipke namijenjene su pojačavanju/stišavanju tona, dok ona u sredini služi za pokretanje glasovnih komandi i diktafona, što bi u prvima danima korištenja moglo izazvati malu zbrku. Četvrta tipka na istom boku namjenjena je otključavanju/zaključavanju zaslona. Kućište je izrađeno iz kvalitetne plastike, a jedino je poklopac baterije aluminijski.

Uređaj je izrađen od kvalitetne plastike, djeluje elegantno i čvrsto te ostavlja dojam skupljeg uređaja. Dimenzijama 117.3 x 56.8 x 10.5 mm otprilike odgovara iPhoneu 4, ali zbog oblih rubova djeluje kompaktnije.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT