Test: Nokia C7

Obećanje izrečeno prije dva mjeseca, na Nokia Worldu u Londonu, kako će se vrijeme proteklo od najave do isporuke uređaja osjetno skratiti, očito nije bilo isprazno. Na tom eventu predstavljeni su novi Nokijini modeli, a jednog od njih, model Nokia C7, već sada  imamo na testu.

Nokia C7 drugi je po redu uređaj temeljen na novom Symbian 3 operativnom sustavu, nakon modela Nokia N8, kojeg smo također nedavno recenzirali. U odnosu na N8, Nokia C7 ima nešto slabiju kameru, umjesto 16 GB ima 8 GB interne memorije i nema HDMI video izlaz. S druge pak strane mogli bismo slobodno reći da je Nokia C7, u neku ruku, osjetno poboljšani nasljednik modela X6, u čiji bi se cjenovni razred trebala smjestiti.

Pogled izvana i kućište

Za razliku od modela N8, Nokia C7 je, možemo to tako reći, zaobljenog je dizajna. Nema oštrih rubova, što olakšava rukovanje i općenito dobro leži u ruci. Prednjim dijelom dominira zaslon, na vrhu je prednja kamera za video razgovore, a na dnu velika glavna  hardverska tipka. Desno i lijevo od nje nalaze se tipke za početak i prekid poziva, koje su odlično uklopljene u cjelinu tako da se ni ne primijeti da su zapravo hardverske. Sa stražnje strane nalazi se 8 megapikselna kamera u društvu s Dual LED bljeskalicom. Na vrhu je micro USB utor s ne baš praktičnim vratašcima, 3.5 mm Audio/TV-out utor i tipka za uključivanje. Na desnom boku gore nalaze se tri tipke, što možda i nije bilo najmudrije rješenje. Dvije krajnje tipke namijenjene su pojačavanju/stišavanju tona, dok ona u sredini služi za pokretanje glasovnih komandi i diktafona, što bi u prvima danima korištenja moglo izazvati malu zbrku. Četvrta tipka na istom boku namjenjena je otključavanju/zaključavanju zaslona. Kućište je izrađeno iz kvalitetne plastike, a jedino je poklopac baterije aluminijski.

Uređaj je izrađen od kvalitetne plastike, djeluje elegantno i čvrsto te ostavlja dojam skupljeg uređaja. Dimenzijama 117.3 x 56.8 x 10.5 mm otprilike odgovara iPhoneu 4, ali zbog oblih rubova djeluje kompaktnije.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT