Vipnet u deset najvećih gradova u Hrvatskoj podigao brzinu prijenosa podataka u LTE mreži na 187 Mbps

LTE antena

Vipnet je danas objavio da je u deset najvećih gradova u Hrvatskoj podigao brzinu prijenosa podataka u svojoj LTE mreži na 187 Mbps u downloadu. Tako će Vipnetovi korisnici u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Dubrovniku i Puli od sada moći surfati najvećim brzinama u mobilnim mrežema u Hrvatskoj.

Ipak, treba reći kako se radi o teoretskoj brzini koja će u praksi biti nešto manja, a isto tako će biti potrebno posjedovati i mobilni uređaj ili modem koji podržava LTE Cat. 6 standard (do 300 Mbps).

U nastavku pročitajte objavu za medije:
Projekt implementacije brzine do 187 Mbit/s pokrenut je u deset najvećih gradova Hrvatske s ciljem omogućavanja još superiornijeg korisničkog iskustva.

Zagreb, 4. rujna 2015. – Vipnetova super brza 4G +/ LTE mreža od danas je dostupna u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Dubrovniku i Puli. Osim gotovo neograničenih mogućnosti korištenja podatkovnog prometa, trenutnog dijeljenja fotografija i video sadržaja u HD rezoluciji, gledanja videa na Internet servisima poput Youtube-a, 4G +/ LTE mreža korisnicima omogućava i uživanje u zahtjevnijim interaktivnim uslugama poput TV za van.

Pri brzinama od 187 Mbit/s korisnici u jednoj sekundi primjerice mogu preuzeti tri pjesme u mp3 formatu, a u samo jednoj minuti više od 1 GB prometa, odnosno cijeli film. Vipnet je jedini operator koji nudi maksimalne brzine u cjelokupnom Bez granica + tarifnom portfelju. Na taj način korisnici svih Bez granica + tarifa mogu uživati u brzinama do 187 Mbit/s.

- Vipnet kontinuirano ulaže u razvoj mrežne infrastrukture u fiksnom i mobilnom segmentu. Ako se osvrnemo samo nekoliko godina unatrag, u mobilnom smo segmentu postigli višestruka povećanje brzine interneta i to kulminira današnjom nadogradnjom mreže na 187 Mbit/s. Vipnet, kao jedina prava alternativa na hrvatskom telekom tržištu, kontinuiranim investicijama razvija fiksne i mobilne mreže te tako ostvaruje preduvjete za poboljšanje korisničkog iskustva koje je preduvjet uspješnog poslovanja. To potvrđuju i istraživanja po Net Promoter Score (NPS) metodi prema kojima Vipnet po zadovoljstvu korisnika uvjerljivo zauzima prvo mjesto na tržištu – izjavio je Adrian Ježina, član Uprave Vipneta. 

Brzine do 187Mbit/s u mobilnom segmentu gotovo su dvostruko veće od brzina interneta predviđenih Digitalnom agendom 2020. koja podrazumijeva da 100 posto stanovništva Republike do 2020. godine ima brzine interneta do 30 Mbit/s, a 50 posto stanovništva brzine interneta do 100 Mbit/s.