Vivo razvio RGBW senzor koji će primati 160% više svjetla

Velika većina današnjih senzora kamera koristi RGB senzor, što znači da u jednom pikselu na razne načine raspoređuje crvenu (Red), zelenu (Green) i plavu (Blue) točku.

Vidjeli smo da je Huawei nedavno malo promijenio pristup bojama subpiksela pa je predstavio RYB senzor, koji umjesto zelene koristi žutu (Yellow) boju. Na taj način je svom senzoru omogućio osjetno veći primitak svjetla, što je rezultiralo iznenađujuće kvalitetnijim fotografijama u slabijim uvjetima osvjetljenja.

Najnovije vijesti stižu iz Viva, inače branda kineskog BBK Electronicsa koji posjeduje još Oppo, OnePlus i Realme brandove. Vivo je tako predstavio RGBW senzor, tako što je standardnoj postavi boja dodao još jednu – bijelu (White). Prema riječima njihovih inženjera, ovaj senzor bi trebao primiti do 15% više svjetlosti od Huaweijevog RYB senzora i čak 160% više od standardnih RGB senzora.

Za sada nema konkretnih informacija kad će se ovaj senzor pojaviti u nekom smartfonu, no s obzirom na brzinu i ekspeditivnost kineskih kompanija, ne treba sumnjati da će se to dogoditi u bliskoj budućnosti, a s obzirom na partnerske odnose brandova unutar BBK kompanije, za očekivati je da ovaj senzor ugledamo i na drugim uređajima.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT