Xiaomi bi električni automobil mogao predstaviti već ovog ljeta

I dok svijet još uvijek nagađa o tome hoće i kada Apple lansirati svoj iCar, ili kako će se već njihovo električno vozilo zvati, čini se da bi ga Xiaomi u tome mogao preteći. Iako ne sumnjamo da bi eventualno Appleovo vozilo moglo postići veću popularnost, ne treba se čuditi ako Xiaomi do tada već bude imao gotov projekt.

U zadnjih nekoliko godina smo imali prilike vidjeti kako je ova kompanija od proizvodnje jeftinih mobitela strelovito napredovala i postala jedan od najcjenjenijih brandova u svijetu elektronike, o čemu svjedoči cijeli spektar proizvoda, pa čak i onih na kotačima.

U Xiaomiju tvrde da je vremenski okvir za lansiranje električnog vozila 2024. godina, no u trećem kvartalu ove godine, mogli bismo upoznati prototip, prenosi GizChina. Na ovom projektu trenutno radi preko 1000 ljudi, a kao cjenovni razred budućih vozila spominje se spektar između 160.000 i 300.000 juna, što otprilike odgovara istom iznosu u kunama.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT