Xiaomi Black Shark – moćan smartfon namijenjen gamerima

Xiaomi je danas službeno predstavio novi smartfon pod imenom – Xiaomi Black Shark. Radi se o gamerskom uređaju, dakle namijenjenom primarno – gamerima, odnosno barem onima koji tu svoju strast upražnjavaju na mobitelima.

Osim impozantnog dizajna, Xiaomi Black Shark donosi i donekle modificirani hardver u odnosu na klasične smartfone. Pokreće ga trenutno najjači procesor na tržištu – Qualcomm Snapdragon 845 u kombinaciji sa 6 ili 8 GB RAM-a, što će ovisiti o tome odaberete li 64 ili 128 GB verziju. Ono što ga čini posebnim je specijalno multi-stage vodeno hlađenje, koje procesor hladi za dodatnih 8 stupnjeva. Ovdje još dodajmo da baterija ima kapacitet od 4000 mAh.

Zaslon ima dijagonalu 5,99 inča, a rezolucija mu iznosi 2160 x 1080 točaka. Black Shark na kućištu donosi jedan klasični vanjski zvučnik, no telefonska slušalica služi kao drugi, tako da je podržan stereo zvuk. Mikrofon je posebno prilagođen za razgovore tijekom igranja, a kućište je, kako kažu u Xiaomiju, oblikovano za što bolji hvat prilikom igranja.

Uređaj posjeduje i poseban “Shark” gumb na lijevoj strani kućišta, koji kad je pritisnut, trenutno uključuje sve raspoložive hardverske resurse. Uz uređaj se prodaje i gamepad dodatak s vlastitom 340 mAh baterijom, a prvih 50.000 kupaca dobit će ga besplatno.

Straga se nalazi 20+12 MP primarna kmera s f/1.75 otvorom blende i piksela veličine 1,25 mikrometra. Selfie kamera donosi identični 20 MP senzor, ali f/2.2 otvor blende.

Xiaomi Black Shark u prodaju na kineskom tržištu kreće 20. travnja po cijeni od 3499 juana, odnosno otprilike toliko kuna, dok gamepad zapada 179 juana. Kad će ovaj morski pas biti dostupan za ostatak svijeta, za sada nam nije poznato.

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]