Xiaomi od Microsofta kupuje 1500 patenata, uređaji od jeseni stižu s Office aplikacijama

Office na Xiaomi uredjajima

Ako vam je na sadašnjim Xiaomi uređajima nedostajalo bloatware aplikacija, ne očajavajte, jer uskoro stiže još. Naime, ova brzorastuća kineska kompanija je upravo potpisala ugovor s Microsoftom, u kojem se obvezuje na svoje uređaje instalirati Office aplikacije.

Ovo je zapravo dio sporazuma u kojem Xiaomi od Microsofta kupuje 1500 patenata, što bi moglo značiti snažniji iskorak na zapadna tržišta. Poznato je da je mnogim kineskim kompanijama za izlazak na američko tržište glavna prepreka bilo korištenje patenata.

Tako će od jeseni na Xiaomi uređajima u startu doći instalirani Word, Excel, PowerPoint, Outlook i Skype. S obzirom da se radi o povećoj količini podataka koja inače predstavlja teret za ionako skučenu memoriju smartfona, moguće je da će na uređaji biti samo s prečice za instalaciju ovih aplikacija, dok bi se preuzimanje odvijalo nakon prvog pokretanja, kao što je to slučaj sada na nekim drugim uređajima.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT