Xiaomi postao drugi najveći proizvođač smartfona. Hoće li uskoro preteći Samsung?

S obzirom na nedavne potrese na tržištu smartfona, promijenio se i poredak na listi najprodavanijih. Huawei, kojemu je američka administracija uvela sankcije, smanjio je isporuke, a rupu je popunio – Xiaomi, i k tome još povećao rast isporuka nevjerojatnom brzinom.

Tako je nakon Samsunga postao drugi najveći proizvođač smartfona u svijetu, i to s vrlo malom razlikom u tržišnom udjelu. Naime, prema Canalysu, Samsung je na prvom mjestu s 19% tržišnog udjela, a Xiaomi drugi sa 17%. Ogromna je pak razlika u rastu, budući da je Samsungov u 2. kvartalu 2021. iznosio 15%, a Xiaomijev nevjerojatnih 83%. Ukoliko se ovakav rast nastavi, Xiaomi bi do kraja ove godine mogao izbiti na vrh liste.

Treći na listi je Apple sa svojih prilično čvrstih 14% tržišta i rastom od skromnih 1%. Četvrti je Oppo s 10% udjela, s kojim dijeli mjesto s Vivom, bartskim brandom unutar BBK Electronics kompanije.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT