Xiaomi se sprema za IPO, ukupna vrijednost kompanije procjenjuje se na 100 milijardi dolara

Kineski proizvođač smartfona i prateće opreme Xiaomi, sprema se za IPO, tj. inicijalnu ponudu dionica, ako je vjerovati najnovijim glasinama koje kolaju u svijetu financija. Prema nekolicini izvora, Xiaomi je za pomoć u ovom poslu odabrao Deutsche Bank, Morgan Stanley, Goldman Sachs i Credit Suise.

Isti izvori navode da bi ukupna vrijednost valuacije trebala iznositi astronomskih 100 milijardi dolara. Još 2014. godine, tržišna vrijednost kompanije se procjenjivala na 45 milijardi dolara, od kada je ukupna vrijednost poslova prilično narasla.

Također, Xiaomi se često pojavi na Top 5 ljestvici najvećih proizvođača smartfona na svijetu, a zanimljivo je da je ovakav uspjeh uspio postići bez službene prisutnosti na europskom i američkom tržištu. Kao što znate, svi njihovi uređaji ovamo stižu neslužbenim kanalima.

Bloomberg

 
      
 
Najnovije recenzije

 

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]