Recenzija: Huawei Ascend Y200

Nakon Ascenda P1, u ruke nam je stigao još jedan uređaj iz Huaweijeve radionice. Radi se o modelu Huawei Acend Y200 koji predstavlja cjenovni rang namijenjen onima koji tek ulaze u svijet Androida. Za razliku od nekoliko prethodnih enty level modela Huawei Y200 dolazi s nešto većim zaslonom i višom rezolucijom te jačim pogonskim strojem.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 116.9 x 60.4 x 11.7 mm
– Masa: 120 grama
– Zaslon: 3,5“ IPS LCD
– Procesor: Cortex-A5 800 MHz
– Grafički procesor: Adreno 200
– RAM: 256 MB
– Interna memorija: 512 MB
– Utor za memorijske kartice
– Kamera: 3,2 MP
– Video kamera: VGA
– OS: Android 2.3 Gingerbread
– Baterija: 1250 mAh

Prednosti

– Solidan IPS Zaslon
– Kvaliteta izrade
– Baterija
– Cijena

Nedostaci

– Stara verzija Androida
– Mala interna memorija i RAM
– Dimenzije i masa

Kućište i zaslon

Kućište Huaweija Ascend Y200 izrađeno je iz plastike, no izgledom ne ostavlja dojam jeftinoće, a istovremeno djeluje prilično čvrsto. Poleđina, odnosno poklopac baterije ima teksturu koja sprečava klizanje iz ruku. Uređaj općenito djeluje robusno i čvrsto i može se reći da ugodno leži u ruci. Ukupne dimenzije u odnosu na dimenzije zaslona malčice su velike, a ukupnom dojmu robusnosti doprinosi i masa od 120 grama, što inače nalazimo kod uređaja s daleko većim zaslonima.

Huawei ovdje nije nešto posebno eksperimentirao s dizajnom pa smo dobili jednostavan uređaj pravilnih linija koji se ni po čemu neće posebno isticati. Naglasak u svakom slučaju dan na funkcionalnost i upotrebljivost.

Zaslon dijagonale 3,5 inča izrađen je u IPS LCD tehnologiji, što znači da ima bolji kontrast i veće kutove gledanosti od starijih TFT LCD zaslona. Vidljivost na vanjskom svjetlu je prihvatljiva, a preciznost i odaziv su također na nešto višoj razini od one koju smo očekivali od uređaja u ovom cjenovnom rangu.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT