Zopo ZP580 – Recenzija

Zopo ZP580

Na osnovu dosadašnjih iskustava u testiranju Zopovih smartfona, došli smo do zaključka da se radi vjerojatno o najkvalitetnijim uređajima među niskobudžetnim Kinezima. Zopo ZP580 još je jedan model ovog proizvođača koji se nedavno pojavio na našem tržištu, a za razliku od dosadađnjih modela, koji su mahom bili veći i imali snažniji hardver, dolazi s nešto manjim zaslonom, slabijim komponentama i sukladno tome, manjom cijenom. Detalji o uređaju i dojmovi koji su se nakupili u proteklih tjedan dana korištenja, slijede u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 136 x 66 x 9 mm

Masa: 180 grama

SoC: MediaTek MT6572

CPU: 2x Cortex-A7 1,3 GHz

GPU: Mali-400MP

RAM: 512 MB

Interna memorija: 4 GB

Povezivanje: WiFi 802.11, WiFi Hotspot, WiFi direct, GPS, Bluetooth

3G: HSPA+

4G: –

OS: Android 4.2 Jelly Bean

Kamera: 5 MP/720p

Prednja kamera: 2 MP

Baterija: 1700 mAh

Cijena: 899,00 kn

Info: Hangar 18

Prednosti

Kvaliteta izrade

Dual SIM

Podržava 3G na 900 MHz

Cijena

Nedostaci

Mala količina RAM-a

Sučelje ponekad kasni s odazivom

Dizajn, kućište i zaslon

Budući da smo već navikli na veće uređaje, 4,5-inčni, poput Zopa ZP580 nam sada djeluju komapktno. Također, uređaj je nešto tanji od svoje starije braće i općenito djeluje elegantnije, čemu pridonosi i imitacija metalnog okvira na rubovima. Prednja površina je relativno dobro iskorištena. Pohvaliti moramo kapacitivne tipke koje su vidljive na danjem svjetlu, a imaju i solidno pozadinsko osvjetljenje. Naime, na mnogim sličnim uređajima jedna od ovih stavki nedostaje, što općenito otežava korištenje i zahtijeva dodatno vrijeme privikavanja.

Kao i kod ostalih Zopovih modela, kućište je vrlo kvalitetno izrađeno i ne ostavlja dojam da će ubrzo prošuškati.

Ono što nije za pohvalu je nešto veća masa. Naime, 180 grama za uređaj ovih dimenzija nije malo, ali opet neće previše utjecati na lakoću rukovanja.

Zaslon je izrađen u IPS tehnologji, što osigurava vrlo dobre kutove vidljivosti, a rezolucija od 960 x 540 točaka na 4,5 dijagonali rezultira gustoćom točaka od solidnih 244 ppi. Dakle, imamo kvalitetan zaslon s vrlo dobrim prikazom, a odaziv i preciznost su otprilike na razini cjenovnog razreda. Naime, kod skupljih uređaja ove dvije stavke su na još višem nivou, a ovdje će eventualno biti potrebno dodatnih par dana privikavanja.

Čitljivost na danjem svjetlu je također vrlo dobra, a što je još važnije, bolja nego na mnogim skupljim uređajima, no ukupan dojam u pravilu pokvare tragovi prstiju.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT