Apple Store u Zürichu evakuiran zbog zapaljene baterije iPhonea

Sjećate se Notea 7 i izgaranja njegove baterije po bespućima stanova, kuća, McDonaldsa i aviona? Upravo jedan takav incident danas se dogodio u Zürichu u Švicarskoj, ali posrijedi nije bio Samsungov smartfon, već Appleov iPhone. Da bi cijeli događaj poprimio senzacijsku notu, to se dogodilo ni manje ni više nego u Apple Storeu, koji je nedugo zatim evakuiran.

Kako javlja Reuters, djelatnik servisa u Apple Storeu je na jednom iPhoneu pokušavao zamijeniti bateriju, no ona se zbog pregrijavanja zapalila i počela dimiti, zbog čega je cijeli prostor trgovine morao biti evakuiran. Djelatnik servisa je prošao s lakšim opeklinama, a sedam ljudi je zatražilo liječničku pomoć zbog dima.

Za sada nije poznato o kojem se modelu iPhonea radi, kao ni to je li ovo izoliran slučaj zapaljenja iPhoneove baterije. Naime, da bi se neki model mogao smatrati potencijalno opasnim kao što je bio slučaj s Noteom 7, potrebno bi bilo zabilježiti više sličnih incidenata.

Treba imati na umu da nijedan uređaj nije 100% siguran kad je baterija u pitanju, zato se nadam će ovakvi i slični incidenti natejrati proizvođače da ponovo razmisle o proizvodnji smartfona s izmjenjivim baterijama, kako bi se vjeorjatnost od pregrijavanja i samozapaljenja zmanjila.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]