Huawei po broju prodanih uređaja prestigao Apple, iako su iPhone 7 i iPhone 7 Plus i dalje najprodavaniji pojedinačno

Iako je na kvartalnoj razini Apple zadržao drugo mjesto na ljestvici najvećih proizvođača smartfona, tijekom lipnja i srpnja, tu mu je titulu preuzeo Huawei, proizvođač koji mu se inače već dugo nalazi za petama. O tome govori najnoviji izvještaj istraživačke kuće Counerpoint, koja je provela ovo istraživanje i dodala još nekoliko zanimljivih detalja.

Gledajući pojedinačno, najprodavaniji uređaj je Appleov iPhone 7, koji je zauzeo 4% tržišta. Slijedi ga njegov veći brat iPhone 7 Plus s 2,9-postotnim udjelom na tržištu, dok se na trećem mjestu nalazi Oppo R11, inače vrlo popularan u Kini i općenito na azijskom tržištu.

Samsung Galaxy S8 zauzeo je tek peto mjesto s 1,8% udjela, a slijedi ga Xiaomi Redmi Note 4, s otprilike istim udjelom. Samsung Galaxy S8 Plus s 1,7% udjela zauzeo je sedmo mjesto, dakle tek malo više od starog Appleovog iPhonea 6 iz 2014. godine.

U izvješću se navodi da je zanimljivo kako na ovoj ljestvici nema nijednog Huaweijevog modela pojedinačno, iako u ukupnom poretku zauzima drugo mjesto. Razlog tome je, navodi se, nedostatak pravog flagshipa koji bi dodatno uzdrmao vodeće pozicije Samsunga i Applea.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]