I Huawei 2:1 omjer za utrku ima; Mate 10 dolazi s EntireView zaslonom od ruba do ruba

Novi Univisium standard zaslona, karakterističan po svom 2:1 omjeru stranica, najprije je predstavio LG u svom modelu LG G6 i nadjenuo mu komercijalni naziv FullVision. Slijedio ga je Samsung sa svojim Infinity zaslonom u Galaxyju S8 i S8 Plus, a uskoro će s njim stići i Note 8.

Novi trend prihvaćaju i drugi proizvođači, a jedan od njih je i Huawei. Za svoje će uređaje koristiti komercijalni naziv EntireView, a prvi na kojem ćemo ga ugledati bit će nadolazeći top model Mate 10.

Koju će točno veličinu zaslona koristiti, za sada nije poznato. Špekulira se da bi dijagonala ponovo trebala iznositi 6 inča, no to znači da će zaslon biti realno manji nego na modelu Mate 9. Naime, ista dijagonali na 2:1 omjeru donosi manju površinu nego na 16:9. U svakom slučaju, za očekivati je još jedan uređaj sa zaslonom od ruba do ruba, odnosno dodatno smanjenim okvirom kućišta.

Procesor koji će pokretati ovaj uređaj navodno bi trebao biti novi Kirin izrađen u 10 nm procesu kako bi konkurirao Snapdragonu 835 i Exynosu 8895. Za pretpostaviti je da će imati 4 ili 6 GB RAM-a, 64 GB interne memorije u osnovnom modelu i dvostruku kameru na poleđini.

Kao vremenski okvir službenog predstavljanja spominje se listopad ove godine.

Napomena: gornja slika je samo ilustracija i ne predstavlja stvarni proizvod

 
      
 • Chopavi slim

  Od iza izgleda kao ove nove Nokie ali od naprijed je skroz cool.

 • Najjstarija djeca

  Napomena: gornja slika je samo ilustracija i ne predstavlja stvarni proizvod

  znači da će u konačnici biti manje lijep…
  Ova napomena je bila i na forografiji pakiranja jedne čokolade s tim da čokolada nije bila ni približnog izgleda kao na slici😁

 • Pop

  2:1 po meni apsolutno promašen format.

 • Jadranko Pavlotić

  Kanta

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]