Nadogradite LG G3 na Android 5.0 Lollipop već danas

Lollipop g3

Jednom kad Google izda novi Android u prosjeku prođe između 3 i 6 mjeseci prije nego li ga većina proizvođača prilagodi za svoje uređaje. Prvi na red tako dolaze top modeli i većina nas Androidaša bi bila “sretna” kad bi taj update stigao nakon 2 mjeseca (čak!). No van svih očekivanja, ove godine LG se iznimno potrudio i pustio nadogradnju Lollipopa za svoj LG G3. Čak sam i sam bio skeptičan i mislio sam da je riječ o nekoj testnoj verziji koja nije ni blizu finalne, no očito sam se prevario.

Istina, tu je još dosta mjesta za napredak i kroz iduće nadogradnje zasigurno će se situacija drastično popraviti, no Lollipop za G3 je službeno stigao i radi više manje jednako dobro kao i KitKat. S obzirom da sam svoj primjerak tek sinoć nadogradio, inicijalni dojmovi su pozitivni. Zadržan je poznati Optimus UI, no promijenjene su animacije koje su sad u stilu novog Androida i vizualno je nešto privlačniji od prijašnjeg temeljenog na KitKatu.

Iako promjene nisu toliko drastične koliko bi neki očekivali, moguće je kako će LG u nekoj bližoj budućnosti napraviti još neke kozmetičke izmjene, kako bi svoje sučelje više približio onom Googleovom. Najveće promjene su na zaslonu zaključavanja i u traci s obavijestima koje su kao one na stock Androidu, a donosimo vam i slike Lollipopa s G3 iz kojih se čini kako su promjene još manje nego što u stvari jesu, jer i poanta cijelog novog Androida jest primarno u svim animacijama koje su prenesene u G3. Multitasking izbornik poprimio je izgled i funkciju iz Lollipopa, a tu je i svojevrsni “do-not-disturb” mode kojim filtrirate obavijesti koje će vam dolaziti na vaš uređaj u određenom ili neodređenom vremenskom intervalu.

Za sve nestrpljive koji posjeduju G3, a ne žele čekati OTA nadogradnju, donosimo vam kratki vodič za ručni postupak nadogradnje vašeg ljubimca.

Prije samog početka, napominjemo kako ovim postupkom ne gubite garanciju jer je softver službeni LG-ev i bez ikakvih dodataka koje određeni developeri stavljaju u custom ROM-ove. Napominjem i kako sve što radite i napravite vašem uređaju prilikom ovog testiranja ide na vašu i samo vašu odgovornost i mob.hr neće i ne može snositi nikakvu odgovornost za eventualnu štetu koja može nastati korištenjem ovih uputa.

Osobno sam ovaj postupak izveo na desetke puta na svom LG-u G2, kao i sada na G3 i šansa da nešto zabrljate je vrlo mala.

Prije instalacije prebacite sav sadržaj vašeg uređaja na računalo jer će ovaj postupak izbrisati sve! Za uspješnu instalaciju poželjno je napuniti bateriju do kraja, no bit će dovoljno i ukoliko imate više od 60%.

 

  1. Skinite i instalirajte LG Drivere s ovog linka
  2. Skinite LG Flash tool 2014 i raspakirajte mapu negdje na vašem računalu
  3. Skinite službeni Lollipop ROM s ovog linka. ROM se nalazi unutar zip datoteke koju ćete također raspakirati negdje na vaše računalo. Lozinka za raspakiravanje je lgbbs
  4. Pokrenite LG Flash Tool kako je prikazano na slici ispod uputa, odaberite raspakiranu .kdz datoteku (oznaka ROM-a je 20A)
  5. Isključite vaš G3, pričekajte 10-ak sekundi te ga zatim spojite na računalo držeći volume up tipku, odnosno onu za pojačavanje glasnoće
  6. Sad kad je vaš uređaj ušao u download mode, u Flash Toolu stisnite gumb CSE FLASH pa Start i odaberite zemlju Južnu Koreju, a jezik možete recimo engleski (možete i stisnuti Normal koja neće izbrisati ništa s vašeg uređaja no preporučujem brisanje svega zbog razlike u inačicama Androida!)
  7. Kreće postupak za instalaciju novog softvera u kojem je moguće pojavljivanje greške na vašem računalu, no nju slobodno zanemarite jer jednom kad se slider počne puniti na vašem G3 znači da je postupak uspio
  8. Pričekajte dok se uređaj ne upali prvi put, a nakon toga ga postavite kao kod prvog paljenja
  9. Odite na piće i rugajte se prijateljima kako ste dobili prvi update 🙂

Ovaj postupak možete koristiti i za update vašeg G2 jednom kad izađe službeni Lollipop i za njega, baš kao što je to danas slučaj s G3, kao i za sve buduće nadogradnje ukoliko ne želite čekati OTA nadogradnju. Samo valja paziti kod skidanja službenih ROM-ova da je baš za vaš uređaj. Koji je vaš model, možete provjeriti u postavkama –> o uređaju. Ukoliko imate brandiran uređaj na T-Mobile recimo, možete ga debrandirati tako da skinete službenu inačicu firmvera koja nije brandirana. Valja napomenuti i kako ovaj postupak ne otključava vaš uređaj na sve mreže. Također, jednom kada stavite stock ne brandirani ROM, brže će vam doći i OTA nadogradnje u odnosu na brandirane ROM-ove.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT