Nokia, Sony, Ericsson, Oracle i Facebook otkazali prisustvo na ovogodišnjem MWC-u

Povijest se počinje ponavljati kada je u pitanju GSMA, odnosno organizacija MWC-a ove godine. Prošle godine krovna ogranizacija za telekomunikaciju koja okuplja 750 operatera i 400 tehnoloških tvrtki planirala je krajem veljače održati dobro poznati Mobile World Congress, kao što to biva svake godine. Međutim, zbog izbijanja pandemije koronavirusa sajam je u konačnici otkazan.

Tjednima prije sajma izlagači su započeli jedan za drugim otkazivati svoje prisustvo, što je u konačnici, zajedno s legitimnom brigom za zdravlje posjetitelja i stanovnika Barcelone, rezultiralo otkazivanjem sajma. Neki proizvođači su se odlučili u vlastitoj režiji organizirati izlaganja, pa smo tako prisustvovali predstavljanju Huaweija Mate Xs u organizaciji Huaweija, uz doduše znatno manju publiku nego što to bude na MWC-u.

GSMA je ove godine MWC u Barceloni pomaknula za kraj lipnja (6. mjesec), no neki izlagači već su počeli otkazivati svoje fizičko prisustvo. Među onima koji su otkazali nalaze se dva od tri najveća proizvođača mrežne infrastrukture – finska Nokia i švedski Ericsson. Svoje prisustvo otkazao je i Sony, kao i Facebook i Oracle. Razlozi otkazivanja su briga za zdravlje zaposlenika, kao i sporost u procijepljivanju što povećava rizik za masovno širenje zaraze.

Ove godine GSMA očekuje nekih 50.000 posjetitelja, no upitno je hoće li sajma uopće biti. Prošlogodišnjem otkazivanju sajma prethodila su pojedinačna otkazivanja izlagača, a faktor je igrala i lokalna vlast koja za sam sajam mora izdati dozvolu. Pitanje je hoće li famozna epidemiološka situacija dozvoliti okupljanje tolikog broja ljudi?

via

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT