Samsung bi sutra trebao otkriti više detalja o novom savitljivom mobitelu, a događaj možete pratiti uživo

Preklopni mobiteli s fleksibilnim, odnosno savitljivim zaslonom nikad nisu bili bliži realnosti, iako se o njima priča već više od pet godina. Mnogi kažu da je to jedan od sljedećih koraka, odnosno smjera u kojem bi se industrija mobitela trebala kretati.

U kontekstu savitljivih zaslona najviše se spominje Samsung, koji je zapravo i započeo s demonstracijom ove tehnologije, no prema najnovijim informacijama, u igri su još LG, Huawei, Xiaomi, a po nekima i Apple.

Vidjeli smo da je prvi ovakav uređaj prije nekoliko dana već predstavila kineska tvrtka s američkom adresom – Royole FlexPai, ali kao što je to inače moda u zadnje vrijeme, bitno je biti prvi, bez obzira na upotrebljivost uređaja kao takvog.

Samsung, čini se, ima malo drukčiji pristup cijelom projektu, pa je prije samog lansiranja uređaja odlučio sazvati developersku konferenciju, na kojoj će zajedno s ostalim sudionicima stvaranja nove platforme očito pokušati pronaći zajednički jezik, odnosno kako uopće pristupiti novoj koncepciji uređaja, kojoj se, istini za volju mora naći i svrha.

Event će biti moguće gledati uživo, i to u 19:00 po našem vremenu, no za sada ostaje nepoznanica hoće li Samsung pokazati prototip uređaja koje očekujemo, ili će sve ostati na slajdovima PowerPointa. Bilo kako, ovo je svakako mudriji način razvijanja novih tehnologija, odnosno njihove primjene, a koliko će biti uspješan, ostaje za vidjeti. Link za praćenje eventa nalazi se ovdje:

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]