Tele2 pustio u rad 4G LTE mrežu (dopunjeno)

tele2-4g

Nakon nadogradnje 3G mreže, za koju tvrdi da njome sada pokriva 97% stanovništva, Tele2 je ovih dana u rad pustio vlastitu 4G LTE mrežu. Prema prvim mjerenjima korisnika, brzina varira između 20 i 65 Mbps u downloadu, dok upload doseže preko 40 Mbps (Novi Zagreb), uz određena odstupanja u pingu.

Naravno, ovaj uzorak nije reprezentativan i ne predstavlja pravilo, tako da su odstupanja moguća, ovisno o tome na kojoj se lokaciji nalazite i koji server prilikom testiranja izaberete. Usput, budite oprezni sa Speedtest aplikacijom i mjerenjem brzine LTE mreže, jer vam jedno mjerenje može «pojesti» i preko 100 MB podatkovnog prometa.

Od Tele2 uskoro očekujemo službeno očitovanje o parametrima i performansama mreže, kao i lokacijama pokrivenim signalom. Ukoliko je u međuvremenu i kod vas proradila Tele2 4G mreža, i ako ste izmjerili brzinu, svakako nam javite kolika je i jeste li zadovoljni.

Dopuna: stigla nam je i karta pokrivenosti Tele2 LTE signalom (hvala Ojpi), a možete ju pogledati ispod ili na ovom linku.

tele2 karta pokrivenosti tele2 4g LTE

Tele2 4G speedtest

Tele2 4G

Tele2 4G 3 Tele2 4G 2

 

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]