Microsoft ukida podršku za Windows Phone 8.1

Microsoftov mobilni operativni sustav Windows Phone 8.1 od danas se i službeno smatra mrtvim, budući da je jučer, 11.07.2017. prestala podrška za ovaj proizvod, što je i objavljeno na Microsoftovom stranicama. Vlasnici uređaja koji vrte ovu verziju operativnog sustava i dalje će moći koristiti svoje uređaje, ali neće dobivati nadogradnje budući da Microsoft ukida podršku.

Na životu, doduše, ostaje Windows 10 Mobile, koji se već neko vrijeme nalazi u induciranoj komi, a hoće li biti probuđen nekim novim uređajem, teško je prognozirati. No, čak i da se Microsoftova mobilna platforma nekim čudom i vrati u normalan život, pitanje hoće li ju i kako tržište prihvatiti, budući da ni u najboljim danima najveći tržišni udio nije prešao 5%. U međuvremenu su i developeri prestali razvijati nove aplikacije, a iOS i Android su zacementirali svoje pozicije, tako da joj je sudbina praktički zapečaćena.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]