Android

Xiaomi 15 bi trebao biti prvi uređaj pokretan Snapdragon 8 Gen 4 procesorom

Sljedeći Qualcommov procesor namijenjen top modelima nosit će ime Snapdragon 8 Gen 4, što je već potvrđeno iz Qualcomma. Prema glasinama koje su se pojavile još početkom ove godine, Snapdragon 8 Gen 4 bi ove godine mogao biti službeno predstavljen ranije nego što je uobičajeno. Danas je ovu glasinu potvrdio još jedan neovisni izvor, kao i informaciju da će Xiaomi 15 Pro biti prvi telefon u kojeg će biti ugrađen.

Prethodna generacija, tj. Snapdragon 8 Gen 3, predstavljen je krajem listopada prošle godine, tako da će njegov nasljednik sasvim sigurno tiči ranije, ali još nemamo potvrdu kad točno.

Povezano: Snapdragon 8 Gen4 bi mogao potući Apple A18 u iPhoneu 16 Pro

Nakon Xiaomija 15, koji će tada vjerojatno biti najavljen samo za kinesko tržište (globalne verzije u pravilu stižu na proljeće), isti procesor bi mogli koristiti OnePlus i IQOO, dok bi prvi takav uređaj u Europi mogao biti Samsung Galaxy S25 Ultra.

Što se same tehnologije procesora tiče, Snapdragon 8 Gen 4 bi trebao ponuditi Oryon jezgru te FastConnect 7900 komponentu za napredniju UWB povezivost. Detalji su još uvijek prilično škrti tako da više informacija možemo očekivati tijekom nadolazećih mjeseci.