Testiramo: Samsung Galaxy A5 (2016) i Galaxy A3 (2016)

Testiramo Samsung Galaxy A3 A5 2016

Iz Samsunga su nam na test upravo stigla dva njihova najnovija uređaja, i to modeli iz serije Galaxy A za 2016. godinu. Prvi na redu je Galaxy A5, uz kojeg sada moramo naznačiti da se radi o modelu sa 2016. godinu, a isto vrijedi i za model Galaxy A3.

Ova uređaja izravni su nasljednici Galaxyja A3 i A5, koje smo recenzirali prije točno godinu dana. Oni su tada predstavljali dizajnerski zaokret u srednjem cjenovnom rangu jer su stigli u metalnom kućištu. Naime, do tada je većina Samsungovih Smartfona bila izrađena u kućištu od plastike.

IMG_5617 copy

Ipak, za razliku od lanjskih, Galaxy A modeli za 2016. godinu stižu još profinjeniji. Naime, metal na stražnjem dijelu sada je presvučen Gorilla Glass 4 slojem. Ovo uređajima zaista daje dodatni premium ton i sada u velikoj mjeri nalikuju na perjanicu Galaxy S6. Naravno, staklo na poleđini možemo smatrati i nedostatkom s obzirom da je to još jedan dio podložan lakom lomljenju. Isto tako je vidljivo da je više pažnje posvećeno okviru, koji je sada manje oštar, pa uređaji općenito ugodnije leže u ruci. Dakle, iako i dalje izgledaju slično, novi Galaxy A modeli prilično se razlikuju od lanjskih, a treba reći da su cijene ove godine u startu prihvatljivije nego što je to bio slučaj lani. Tako novi Galaxy A5 možete nabaviti već za cca 3300 kuna, a A3 za 2500.

Oba uređaja imaju Super AMOLED zaslone, koji već na prvi pogled ostavljaju izvrstan dojam.

Naš testni Galaxy A5 je pokretan Exynos 7580 procesorom (postoji i Snapdragon 615 verzija) na taktu 1,6 GHz, dok je količina RAM-a ostala 2 GB. Interna memorija je zadržana na 16 GB, a ostao je i utor za microSD memorijske kartice. Zaslon je s 5 narastao na 5,2 inča, što je utjecalo i na ukupno povećanje u sve tri dimenzije. 13 MP kamera sada dolazi s f/1,9 otvorom blende, dok je kapacitet baterije narastao na respektabilnih 2900 mAh. Kako se ova baterija ponaša u praksi, vidjet ćemo kroz sljedećih nekoliko dana.

IMG_5586 copy

Novi A3 sada dolazi s 4,7” zaslonom, testni primjerak pokreće isti procesor kao A5, ali uz nešto niži takt (1,5 GHz). Količina RAM-a iznosi pomalo neozbiljnih 1,5 GB, no tijekom testiranja vidjet ćemo kako uređaj funkcionira i kakve performanse postiže. I ovdje imamo 16 GB interne memorije te utor za memorijske kartice. I ovaj model ima 13 MP kameru s f/1.9 otvorom blende, dok baterija ima kapacitet 2300 mAh, dakle isto kao prošlogodišnji A5.

O svemu ovome, ali puno detaljnije čitajte u recenzijama obaju modela u sljedećih desetak dana. Ukoliko imate pitanja, postavite ih u komentarima do kraja ovog tjedna, a ovaj će članak u međuvremenu biti nadopunjen fotografijama i dodatnim informacijama.

Primjeri fotografija

Samsung Galaxy A3 (2016)

 

Fotografije u punoj rezoluciji pogledajte ovdje.

Samsung Galaxy A5 (2016)

Fotografije u punoj rezoluciji pogledajte ovdje.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT