BlackBerry Z30 - službena najavaNakon modela Z10, Q10 i Q5, BlackBerry je danas predstavio još jedan uređaj temeljen na novom BB10 operativnom sustavu. Radi se o modelu BlackBerry Z30 koji se dimenzijama ubacuje u sve popularniju 5-inčnu kategoriju.

Proteklih mjeseci o ovom su uređaju kružile mnoge glasine, a u nekim se situacijama pojavljivao pod imenom A10. Danas, kada je ovaj uređaj i službeno najavljen od strane BlackBerryja, napokon možemo vidjeti i specifikacije.

Dakle, 5-inčni zaslon izrađen je u Super AMOLED tehnologiji, no rezolucija iznosi "samo" 1280 x 720 točaka. Temeljen je na 10.2 verziji BlackBerry OS-a, pokretan dvojezgrenim Qualcomm Snapdragon S4 Pro procesorom na taktu 1,7 GHz s Adreno 320 grafičkim koprocesorom. Tu su još 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije i utor za microSD memorijske kartice. Uređaj ima mogućnost spajanja na LTE mreže, nudi Bluetooth 4.0 standard povezivanja s drugim uređajima i bateriju kapaciteta 2880 mAh. Stražanja kamera ima senzor od 8 megapiskela, a prednja 2.

Za sada nema informacija o dostupnosti ni cijeni. U nastavku slijedi promotivni video: