I Xiaomi priprema savitljivi uređaj sličan Motoroli RazrMotorola Razr, najnoviji smartfon sa savitljivim zaslonom mogao bi potaknuti i druge proizvođače na planiranje ovakvog koncepta uređaja, što je već pokazao jedan Samsungov patent, a sada se čini da i Xiaomi ima svog konja za utrku u ovoj disciplini.

Iako prvi Xiaomijev savitljivi uređaj još uvijek nije ugledao svjetlo dana, čini se da kompanija polako priprema drugi. Prema skicama iz patentne prijave koja je počela cirkulirati internetom, Xiaomijev preklopni savitljivac će također imati veliki zaslon, naravno, kad se rasklopi, ali će u sklopljenom stanju imati dodatni, koji je, barem prema ovoj skici, manji od Motorolinog.

To, naravno, ne znači da će i finalni proizvod biti takav, jer su mogućnosti uvijek veće. Za sada nema informacija o specifikacijama, ali je sigurno da će sljedeća godina biti obilježena novim konceptom uređaja koji bi mogli odrediti novi smjer u kojem će industrija krenuti.

Vidjeli smo da su Samsung i Huawei ove godine lansirali svoje prve savitljive uređaje – Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X, ali cijela priča nije prošla bez porođajnih muka. Prodaja obaju modela je nekoliko puta odgađana, no sada su napokon stigli na police trgovina (na određenim tržištima) i kako stvari stoje, prodaju se u skladu s očekivanjima.