Samsung najavio novi Exynos 9810 procesor

S neba pa u rebra, Samsung je danas najavio veći broj noviteta, od kojih su mnogi dobili nagrade za najbolje inovacije predstojećeg CES-a 2018. Nama najzanimljiviji svakako je novi Exynos 9810 procesor, nasljednik lanjskog Exynosa 8895, kojeg smo upoznali u modelima Galaxy S8, Galaxy S8 Plus i Galaxy Note 8.

Exynos 9810 će, uz Snapdragon 845, pokretati buduće Samsungove top modele kao što je Galaxy S9 i vjerojatno Note 9, no za sada o njemu baš i nema puno detalja. Poznato je da će u kucati treća generacija Samsungovih Mongoose jezgri u društvu s Mali-G72 grafičkim koprocesorom. Ovaj čip će biti izrađen u drugoj generaciji Samsungove 10 nm tehnologije, dakle za sada ništa od prelaska na nedavno najavljeni 7 nm proces. Sadržava i LTE Cat 18 modem s podrškom za brzine prijenosa podataka do 1,2 Gbps.

Od ostalih delicija spomenimo i tanki 24 MP ISOCELL 2×7 senzor, te 16 GB GDDR6 memorijske module za PC računala.

Detalje o novom procesoru i svim ostalim proizvodima vjerojatno ćemo doznati u siječnju, na CES-u u Las Vegasu.

Samsung

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]