Recenzija: Samsung Galaxy Note

Kada je prošle godine predstavio prvi Galaxy S Samsung je jasno dao do znanja da ima namjeru preuzeti vodeću ulogu na tržištu smartphonea, a njegovim nasljednikom, modelom Galaxyj S II to i nedvojbeno dokazao. Ubrzo se paleta proizvoda proširila na širok spektar tablet uređaja raznih dimenzija, a pametni telefoni su u međuvremenu prilično narasli.
Prije otprilike dva mjeseca, na Berlinskom IAF-u, Samsnug je predstavio Galaxy Note, uređaj koji u tom trenutku nismo mogli smjestiti ni u jednu dosad poznatu kategoriju pa smo ga nazvali nekom vrstom hibrida, odnosno križanca između tableta i smartphonea. Ipak, nakon desetak dana druženja s njime mijenjamo iskaz i proglašavamo ga povećim, ali vrhunskim  smartphoneom. Naravno da neće svi biti oduševljeni dimenzijama, jer je nekima i 4,3” previše ali sasvim je razumljivo da oni i nisu ciljana skupina.

Iz gore navedenih razloga Galaxy Note u ovoj recenziji neće biti uspoređivan s tabletima već isključivo s onim uređajima u čiju smo ga kategoriju svrstali, a to su pametni telefoni.

Osnovne karakteristike:

Dimenzije: 146.9 x 83 x 9.7 mm

Masa: 178 grama

Zaslon: 5,3” Super AMOLED HD (1280 x 800 točaka), Gorilla Glass

Procesor: Dvojezgreni ARM Cortex A9, 1,4 GHz, Exynos čipset

Grafički procesor: Mali 400MP

RAM: 1 GB

Interna memorija: 16/32 GB

MicroSD kartice: do 32 GB

Kamera: 8 MP

Sekundarna kamera: 2 MP

Video snimanje: HD 1080p

3G prijenos podataka: HSPA+ 21/5,76 mbps

FM Radio s RDS-om

Baterija: 2500 mAh

Ljeto prolazi, a zasloni rastu

Negdje u ovo vrijeme lani, kada je stigao HTC Desire HD sa svojih 4,3 inča vjerovali smo da je to gornja granica za zaslon mobitela, da bi nedugo zatim ta “gornja granica” postala izvjesna vrsta standarda za flagship, tj. uređaje iz gornjeg cjenovnog razreda. (Samsung Galaxy S II, HTC Sensation, HTC Evo 3D i LG Optimus 3D).
Početkom jeseni, vidjeli smo da se ta granica pomiče prema 4,7 inča (HTC Titan i kasnije Sensation XL), da bi sredinom listopada Samsung i Goolge predstavili Galaxay Nexus sa, eto, malčice manjim zaslonom, tj. s dijagonalom od 4,65 inča.
Nakon ovog zadnjeg pomaka Galaxy Note sa svojih 5,3 inča više nije izgledao tako glomazno, a nakon desetak dana druženja s njim mogu konstatirati da se definitivno ne radi o tabletu već o jednom velikom smartphoneu, premda svakome ostavljam slobodu da ga nazove kako god želi.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7


 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT